PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
NIEPODLEGŁOŚĆ
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
Niepodległość
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Halina Gryglaszewska

Halina Gryglaszewska
URODZONA: 13 czerwiec 1917, Charków
ZMARŁA: 18 czerwiec 2010 w wieku 93 lat, Kraków (Polska)
Filmografia
 AKTORKA (16)
1998
Nic
siostra dróżnika
1995
Cwał
ciotka Idalii
1993
Przetrwać
1991
Podwójne życie Weroniki
ciotka
1988
Złodziej
matka Jagna
1985
Tumor Witkacego
kobieta obgadująca Witkacego
1984
Wahadełko (TV)
matka
1980
Pałac
matka
1980
Wściekły
Pyrnikowa
1979
Klucznik
hrabina
1976
Próba ciśnienia
kobieta w restauracji dworcowej
1975
Bielszy niż śnieg
żona pisarza
1975
Strach
żona Aleksandra
1971
Bolesław Śmiały
mieszkanka osady
1961
Świadectwo urodzenia
doktorowa (III)
1961
Kropla krwi
doktorowa
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll