PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Feliks Żukowski

Feliks Żukowski
URODZONY: 30 maj 1904, Ryga
ZMARŁ: 17 styczeń 1976 w wieku 71 lat, Łódź
Filmografia
 AKTOR (15)
1975
Dostojeństwo rodzinnego domu
1969
Szkice warszawskie
ojciec "Młodzieńca" (I)
1966
Powrót na ziemię
1965
Głos ma prokurator
ojciec oskarżonego
1960
Krzyżacy
Ksiądz Kaleb w Spychowie
1954
Trudna miłość
Kłyś
1953
Celuloza
chorąży Pawłowski
1948
Stalowe serca
Michał
1947
Jasne Łany
Jakub Ruczaj
1946
W chłopskie ręce
chłop-agitator
1946
Zakazane piosenki
Jurek, dowódca Romana i Ryszarda
1938
Robert i Bertrand
pan młody
1938
Za zasłoną
ślusarz Janek
1934
Czarna perła
policjant
1933
Przybłęda
Dmetro
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll