PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Lucjan Jankowski

Lucjan Jankowski
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (38)
1980
Promocja
Reżyser
1977
Pan na czterech kółkach
Reżyser
1973
Za kierownicą
Reżyser
1973
Pomnik szpital
Reżyser
1972
Notatnik warszawski
Reżyser
1971
Ormowcy
Reżyser
1970
Przybysze
Reżyser
1970
Opowieści z pól kamienistych
Reżyser
1970
V-ty Narodowy Spis Powszechny
Reżyser
1969
Gdzieś w Polsce
Reżyser
1968
Azyl
Reżyser
1968
Płonący Jordan
Reżyser
1968
Starzyki
Reżyser
1968
Synowie Nilu
Reżyser
1968
Spotkanie z Kairem
Reżyser
1967
Wyjazd o świcie
Reżyser
1967
Demon szybkości
Reżyser
1966
Na dwunastu hektarach
Reżyser
1966
Wieś na podgórzu
Reżyser
1966
Orły
Reżyser
1966
Prawo do jezdni
Reżyser
1966
Skrucha przychodzi za późno
Reżyser
1965
Rowerzyści na start
Reżyser
1965
Droga przez wieś
Reżyser
1965
Szansa
Reżyser
1965
Pierwsze kroki
Reżyser
1964
Alarm na jezdni trwa
Reżyser
1964
Wielka i mała chemia
Reżyser
1964
Wieczory w Jeleniej Górze
Reżyser
1964
Wieś jak z obrazka
Reżyser
1964
Kto winien
Reżyser
1963
Dzień w Turoszowie
Reżyser
1963
400 m/2 Raju
Reżyser
1962
Na jednej z ulic
Reżyser
1962
Wieś, jakiej nie znamy
Reżyser
1962
Na trasie
Reżyser
1960
Ciszej
Reżyser
1959
Zielona bariera
Reżyser
 SCENARIUSZ (27)
1977
Pan na czterech kółkach
Scenariusz
1973
Za kierownicą
Scenariusz
1970
Przybysze
Scenariusz
1970
Opowieści z pól kamienistych
Scenariusz
1969
Gdzieś w Polsce
Scenariusz
1968
Synowie Nilu
Scenariusz
1968
Spotkanie z Kairem
Scenariusz
1968
Starzyki
Scenariusz
1968
Azyl
Scenariusz
1968
Płonący Jordan
Scenariusz
1967
Wyjazd o świcie
Scenariusz
1967
Demon szybkości
Scenariusz
1966
Skrucha przychodzi za późno
Scenariusz
1966
Na dwunastu hektarach
Scenariusz
1966
Prawo do jezdni
Scenariusz
1966
Wieś na podgórzu
Scenariusz
1966
Orły
Scenariusz
1965
Rowerzyści na start
Scenariusz
1965
Droga przez wieś
Scenariusz
1965
Pierwsze kroki
Scenariusz
1964
Alarm na jezdni trwa
Scenariusz
1964
Kto winien
Scenariusz
1964
Wieczory w Jeleniej Górze
Scenariusz
1963
Dzień w Turoszowie
Scenariusz
1962
Na jednej z ulic
Scenariusz
1962
Wieś, jakiej nie znamy
Scenariusz
1962
Na trasie
Scenariusz
 ZDJĘCIA (1)
1957
Paragraf zero
Asystent operatora
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll