PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Stefan Czyżewski
URODZONY: 12 czerwiec 1953, Głowno
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 ZDJĘCIA (92)
2012
Ślady
Zdjęcia
2012
Ślady
Zdjęcia
2008
Wiosna 1941
Operator kamery
2002
Stranded
Operator kamery
1998
Kalisz
Zdjęcia
1998
Kalisia
Zdjęcia
1998
Miasto zwane kiedyś Vinetą
Zdjęcia
1997
Memento Mori. Tajemnica klasztornego pochówku
Zdjęcia
1997
Moja Atlantyda
Zdjęcia
1997
Skradziona nadzieja
Współpraca operatorska
1996
Mój śląski węzeł
Zdjęcia
1996
Gra z win-em
Zdjęcia
1995
Po kolcach
Zdjęcia
1995
Na granicy marzeń
Zdjęcia
1993
Dwa księżyce
Operator kamery
1993
Przypadek Pekosińskiego
Operator kamery
1992
Słowińcy
Zdjęcia
1992
Kainowe pole
Zdjęcia
1992
Świetlisty dom
Zdjęcia
1991
Dzieje kultury polskiej. Jagiellonowie. Część III. 1500-1548
Zdjęcia
1991
Jak Jałowiec
Zdjęcia
1991
Człowiek ze studni
Zdjęcia
1991
Dzieje kultury polskiej. Jagiellonowie. Część IV. 1548-1572
Zdjęcia
1990
Jan Kiliński
Zdjęcia
1990
Leśmian
Zdjęcia
1989
Collage pędzlem malowany
Zdjęcia
1989
Poeta szczęśliwy
Zdjęcia
1989
Tańcz
Zdjęcia
1989
Powrót Wabiszczura
Zdjęcia
1988
Zakole
Zdjęcia
1988
Prekursor
Zdjęcia
1988
Licz
Zdjęcia
1988
Licz
Zdjęcia
1987
Polska historia kina
Zdjęcia
1987
Pusta klatka
Zdjęcia
1987
Praca hodowlana nad trzodą
Zdjęcia
1987
Komitety dobrej woli
Zdjęcia
1987
Brawo mistrzu
Zdjęcia
1987
Uzależnienie
Zdjęcia
1987
Korzenie
Zdjęcia
1986
Pasjans Mariana Koniecznego
Zdjęcia
1986
Ostatni dzwonek
Zdjęcia
1986
Port najbliższy
Zdjęcia
1986
O czyste serca
Zdjęcia
1985
To było w Szczytnie
Zdjęcia
1985
Gazeta polskiej Warmii
Zdjęcia
1985
Kopalnia solno
Zdjęcia
1985
Wystawa zwierząt zarodowych. Opole 1984
Zdjęcia
1985
Pół kilometra pod Inowrocławiem
Zdjęcia
1985
Wystawa zwierząt zarodowych.Opole 1984
Zdjęcia
1985
Władysław Malczewski
Zdjęcia
1985
Klatka
Zdjęcia
1985
Wystawa zwierząt zarodowych. Olsztyn 1984
Zdjęcia
1985
Mokry szmal
Operator kamery
1984
Trzy teatry
Zdjęcia
1984
Warszawianki podróż do Italii
Zdjęcia
1984
Kino-Fotogramy
Zdjęcia
1984
Drogi
Zdjęcia
1984
Drogi
Zdjęcia
1983
Uprawa koniczyny czerwonej na nasiona
Zdjęcia
1983
Uprawa serdeli na nasiona
Zdjęcia
1983
Uprawa życicy trwałej na nasiona
Zdjęcia
1983
Przez ten rok...
Zdjęcia
1983
Uprawa żywicy trwałej na nasiona
Zdjęcia
1983
Uprawa mietlicy białawej na nasiona
Zdjęcia
1983
Uprawa seradeli na nasiona
Zdjęcia
1983
Uprawa tymotki łąkowej
Zdjęcia
1983
Uprawa koniczyny białej na nasiona
Zdjęcia
1983
Ciemna strona tęczy
Zdjęcia
1983
Złe dobrego początki...
Operator kamery
1983
Planeta Krawiec
Współpraca operatorska
1982
W drodze
Zdjęcia
1982
Uprawa łubinu żółtego na nasiona
Zdjęcia
1982
Uprawa bobiku na nasiona
Zdjęcia
1982
Papkin. Sztuka aktorska
Zdjęcia
1982
Uprawa wyki jarej na nasiona
Zdjęcia
1982
Uprawa łubinu wąskolistnego na nasiona
Zdjęcia
1982
Surowiec przemysłu drobiarskiego
Zdjęcia
1982
Uprawa peluszki na nasiona
Zdjęcia
1982
Uprawa grochu
Zdjęcia
1982
Przemysłowe wykorzystanie surowca drobiarskiego
Zdjęcia
1981
Metan
Zdjęcia
1981
I zaczęli mówić chłopi...
Zdjęcia
1981
Wybuch pyłu węglowego
Zdjęcia
1981
Sowarzyszenie Teatralne "Gardzienice"
Zdjęcia
1981
Stowarzyszenie teatralne "Gardzienice"
Zdjęcia
1980
Zanim zrobi pierwszy krok
Zdjęcia
1979
Gotyk I
Zdjęcia
1979
Niedziela
Zdjęcia
1979
Doktorat z funkcji różniczkowalnych
Zdjęcia
1979
Gotyk II
Zdjęcia
1978
Playback
Współpraca operatorska
 SCENARIUSZ (36)
2014
Przerwanie
Opieka pedagogiczna
2009
Modest
Opieka pedagogiczna
2008
Ziemia ballarda
Opieka pedagogiczna
2008
Bardzo duży
Opieka pedagogiczna
2008
Tyle wody koło domu
Opieka pedagogiczna
2008
Zollkontrolle
Opieka pedagogiczna
2008
Dzieci i ryby głosu nie mają
Opieka pedagogiczna
2007
Zwierciadło
Opieka pedagogiczna
2007
Pan Much
Opieka pedagogiczna
2007
Jasna strona
Opieka pedagogiczna
2007
Ulotne
Opieka pedagogiczna
2007
M.D.K.
Opieka pedagogiczna
2007
Gra
Opieka pedagogiczna
2007
Udar
Opieka pedagogiczna
2007
Kilka prostych słów
Opieka pedagogiczna
2007
Koniec lata
Opieka pedagogiczna
2006
Człowiek bez twarzy
Opieka pedagogiczna
2006
Świt
Opieka pedagogiczna
2006
My...po tatusia
Opieka pedagogiczna
2006
Dzień, w którym umarłem ...
Opieka pedagogiczna
2006
Być jak Jan Kowalski
Opieka pedagogiczna
2006
Przetwory na życie
Opieka pedagogiczna
2006
O kierowcy autobusu, który chciał być Bogiem
Opieka pedagogiczna
2006
Mistrz Świata
Opieka pedagogiczna
2006
Della i Jim
Opieka pedagogiczna
2006
Błękitna droga
Opieka pedagogiczna
2006
Upał
Opieka pedagogiczna
2006
Wyścigi ślimaków
Opieka pedagogiczna
2006
Ostatnia klatka
Opieka pedagogiczna
2006
Niebo nad Mazurami
Opieka pedagogiczna
2006
Hotel
Opieka pedagogiczna
2006
Chleb powszedni
Opieka pedagogiczna
2004
Powiedz coś
Opieka pedagogiczna
2001
Człowiek magnes
Opieka pedagogiczna
1985
Władysław Malczewski
Scenariusz
1978
Yapa 78
Scenariusz
 PION REŻYSERSKI (2)
1979
Gotyk II
Reżyser
1979
Gotyk I
Reżyser
 CHARAKTERYZACJA (1)
2007
Koniec lata
Charakteryzacja
Opis
Operator filmowy. Absolwent Wydziału Operatorskiego PWSFTviT w Łodzi (dyplom 1982). W 2001 roku uzyskał tytuł naukowy profesora sztuki filmowej. Wykłada na swoim macierzystym wydziale oraz w Instytucie Teorii Literatury, Teatru i Sztuk Audiowizualnych Uniwersytetu Łódzkiego. W PWSFTviT sprawował funkcję prorektora w latach 2008-2012, a następnie pełnomocnika Rektora ds. rozwoju.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll