PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Jan Maciej Ptasiński

Jan Maciej Ptasiński
URODZONY: 24 listopad 1946, Warszawa
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 ZDJĘCIA (232)
2009
Las
Zdjęcia
2003
Pokój Nr....
Zdjęcia
2002
Pojedynek
Zdjęcia
2001
Love Gamestation
Zdjęcia
2001
Tryumf Pana Kleksa
Zdjęcia
2001
Ślub krawca
Zdjęcia
2001
Uwaga! Złe psy
Zdjęcia
2001
Wyspa R.O.
Współpraca operatorska
2000
Cicha noc
Zdjęcia
2000
Wśród nocnej ciszy
Zdjęcia
2000
Mojej mamie i sobie
Zdjęcia
1999
From the green hill
Zdjęcia
1999
Na koniec świata
Zdjęcia
1999
Szop, szop, szop, szopę...
Zdjęcia
1999
Odwrócona góra albo film pod strasznym tytułem
Zdjęcia
1998
Lot
Zdjęcia
1998
Kawa czy herbata -Torreador
Zdjęcia
1998
Garby
Zdjęcia
1998
Kawa czy herbata -Świt
Zdjęcia
1997
Lot
Zdjęcia
1997
Smok
Zdjęcia
1997
Skoczek
Zdjęcia
1997
Ślizgawka
Zdjęcia
1997
Rozśmieszacz
Zdjęcia
1997
Brat naszego Boga
Współpraca operatorska
1996
Pierwszy kosmonauta
Współpraca operatorska
1996
Gry uliczne
Operator zdjęć specjalnych
1995
Narodziny
Zdjęcia
1995
Gutbucket
Zdjęcia
1995
Gust Narodowy
Zdjęcia
1995
Kość
Zdjęcia
1995
Upadek
Zdjęcia
1995
Microchips
Zdjęcia
1994
Pierwsza opowieść Wiła
Zdjęcia
1994
Afryka
Zdjęcia
1993
Litera R
Zdjęcia
1993
W góry
Zdjęcia
1993
Litera U
Zdjęcia
1993
Litera Z
Zdjęcia
1993
Litera P
Zdjęcia
1993
Litera S
Zdjęcia
1993
Litera W
Zdjęcia
1993
LiteraT
Zdjęcia
1992
Litera Ł
Zdjęcia
1992
Litera J
Zdjęcia
1992
Egzamin
Zdjęcia
1992
3 Bajki
Zdjęcia
1992
Litera L
Zdjęcia
1992
Litera O
Zdjęcia
1992
Trzy bajki
Zdjęcia
1992
Litera M
Zdjęcia
1992
Litera K
Zdjęcia
1992
Litera N
Zdjęcia
1991
Litera H
Zdjęcia
1991
Litera I
Zdjęcia
1991
Franz Kafka
Zdjęcia
1991
Halo, jestem tutaj!
Zdjęcia
1991
Litera E
Zdjęcia
1991
Kura
Zdjęcia
1991
Litera G
Zdjęcia
1991
Wal
Zdjęcia
1990
Litera F
Zdjęcia
1990
Przejście
Zdjęcia
1990
Litera D
Zdjęcia
1989
Litera C
Zdjęcia
1989
Wielki boom
Zdjęcia
1989
Litera B
Zdjęcia
1989
Finał
Zdjęcia
1989
Ołowiany żołnierzyk
Zdjęcia
1989
Litera A
Zdjęcia
1989
Wyścig
Zdjęcia
1988
Miotła i ptak
Zdjęcia
1988
A capite
Zdjęcia
1988
Dawid i Sandy
Zdjęcia
1988
Więcej bluesa
Zdjęcia
1988
Łata
Zdjęcia
1988
Szychta
Zdjęcia
1988
Dlaczego
Zdjęcia
1988
Pan Kleks w kosmosie
Operator zdjęć specjalnych
1987
Duet
Zdjęcia
1987
Czas sępa
Zdjęcia
1987
Pole
Zdjęcia
1987
Bałwan
Zdjęcia
1987
Kapusta
Zdjęcia
1987
Koncert
Zdjęcia
1987
W murach
Zdjęcia
1987
Narodziny odc. 1 z serii
Zdjęcia
1987
Drzwi
Zdjęcia
1986
Schody ruchome
Zdjęcia
1986
Program piąty
Zdjęcia
1986
Przed wschodem słońca
Zdjęcia
1986
Złota nić
Zdjęcia
1986
Reinkarnacja - Andante
Zdjęcia
1986
Tu jestem
Zdjęcia
1986
Klej
Zdjęcia
1986
Zaklinacz węży
Zdjęcia
1986
Porządki
Zdjęcia
1986
Dziwne dziwy czyli... Baśń o Korsarzu Palemonie
Zdjęcia
1986
Kubuś Łezka
Zdjęcia
1986
Pod budą
Zdjęcia
1986
Kurtyna
Zdjęcia
1986
Medyk
Zdjęcia
1986
Beton
Zdjęcia
1986
Niezwykła podróż
Zdjęcia
1986
Papierowy ptak
Zdjęcia
1985
Morze
Zdjęcia
1985
Plansza
Zdjęcia
1985
Mokry dzień
Zdjęcia
1985
Malarz
Zdjęcia
1985
Zwykła podróż
Zdjęcia
1985
Re
Zdjęcia
1985
Marynarz
Zdjęcia
1985
Ogrodnik
Zdjęcia
1985
Re
Zdjęcia
1985
Skąd nasz ród
Zdjęcia
1985
Podróże Pana Kleksa
Operator zdjęć specjalnych
1985
Tato, nie bój się dentysty
Asystent operatora
1984
Gimnastyka w rodzinie
Zdjęcia
1984
Dworzec
Zdjęcia
1984
Dobry dzień
Zdjęcia
1984
Dąb
Zdjęcia
1984
Zagadka
Zdjęcia
1984
Adaptacja. Gra planszowa dla wszystkich
Zdjęcia
1984
Przyjaciele
Zdjęcia
1984
Gwiazda
Zdjęcia
1984
Disce
Zdjęcia
1984
Złote ziarenko
Zdjęcia
1983
Mój dom
Zdjęcia
1983
Rola
Zdjęcia
1983
Jak ten kwiat na łące
Zdjęcia
1983
Piosenka o porcelanie
Zdjęcia
1983
Koniec
Zdjęcia
1983
Dziecięcy kalejdoskop muzyczny
Zdjęcia
1983
De komine
Zdjęcia
1983
Rozmowa w pociągu
Zdjęcia
1983
Akademia Pana Kleksa
Operator zdjęć specjalnych
1982
Podpis
Zdjęcia
1982
Babie lato odc. 7 z serii „Przygody Małego Maślaka”
Zdjęcia
1982
Koleś jedzie na wycieczkę
Zdjęcia
1982
Droga do sąsiada
Zdjęcia
1982
Kwiaty przynoszą szczęście
Zdjęcia
1982
Antypac
Zdjęcia
1982
Koleś spaceruje
Zdjęcia
1982
Koleś na łonie natury
Zdjęcia
1982
In flagranti
Zdjęcia
1982
Gwiazdka z nieba
Zdjęcia
1982
Z życia zwierząt
Zdjęcia
1982
Guliwer 2000
Zdjęcia
1982
Koleś gasi pragnienie
Zdjęcia
1982
Koleś się bawi
Zdjęcia
1981
Bałtyk a sprawa polska
Zdjęcia
1981
Silny charakter
Zdjęcia
1981
Pali się
Zdjęcia
1981
Jaś i Małgosia
Zdjęcia
1981
Koleś kibicuje
Zdjęcia
1981
Jabłuszko
Zdjęcia
1980
Zero
Zdjęcia
1980
Motyl
Zdjęcia
1980
Nadzieja
Zdjęcia
1980
Dziesięć-sto
Zdjęcia
1980
Dziura w moście
Zdjęcia
1980
Proces szczura
Zdjęcia
1980
Zaciek
Zdjęcia
1980
Skórka banana
Zdjęcia
1980
Nie
Zdjęcia
1980
Niepotrzebne skreślić
Zdjęcia
1980
Zegar
Zdjęcia
1980
Mówca
Zdjęcia
1979
Deszczowy dzień
Zdjęcia
1979
Małe pranie
Zdjęcia
1979
Osiem
Zdjęcia
1979
Noc
Zdjęcia
1979
Cyrk
Zdjęcia
1979
Dziewięć
Zdjęcia
1978
Pięć
Zdjęcia
1978
Siedem
Zdjęcia
1978
Skansen
Zdjęcia
1978
Sześć
Zdjęcia
1978
Psia podróż
Zdjęcia
1978
Niepotrzebne skreślić-2
Zdjęcia
1978
Cios
Zdjęcia
1977
Naparstnica
Zdjęcia
1977
Bocianie gniazdo
Zdjęcia
1977
Złuda
Zdjęcia
1977
Błękitne niebo, zielone łąki
Zdjęcia
1977
Kantata na 270 milionów serc i 1.000.000.000 maszyn
Zdjęcia
1977
Cztery
Zdjęcia
1976
Zadymka
Zdjęcia
1976
Krajobraz
Zdjęcia
1976
Psia miska
Zdjęcia
1975
Ostatni zachód słońca
Zdjęcia
1975
Rosnące krajobrazy
Zdjęcia
1975
Lokator z papugą
Zdjęcia
1975
... nie zginęła
Zdjęcia
1975
Kowalski przy tablicy
Zdjęcia
1975
Muszla
Zdjęcia
1975
Polowanie
Zdjęcia
1975
Pierwsza kąpiel
Zdjęcia
1975
Dwoje
Zdjęcia
1974
Napis
Zdjęcia
1974
Przyjaciel z jeziora
Zdjęcia
1974
Ślady
Zdjęcia
1974
Decyzja
Zdjęcia
1974
Kolory życia
Zdjęcia
1974
Kamienna wieża
Zdjęcia
1974
Perpetuum mobile
Zdjęcia
1974
Bobasek
Zdjęcia
1974
Noc Kupały
Zdjęcia
1974
Woda kran i hydraulik
Asystent operatora
1974
Jajko kuchnia i kucharz
Asystent operatora
1974
Nie wolno
Asystent operatora
1974
Choinka
Asystent operatora
1973
Drapieżnik i jego zdobycz
Zdjęcia
1973
Jemioła
Współpraca operatorska
1973
Postrzyżyny
Współpraca operatorska
1973
Plugawe słowo
Współpraca operatorska
1973
Lekcja fruwania
Asystent operatora
1973
Śrubka, kluczyk i mechanika
Asystent operatora
1973
Czas zegar i zegarmistrz
Asystent operatora
1973
Napad pod choinką
Asystent operatora
1973
Cegła beton i budownictwo
Asystent operatora
1973
Uwaga! Pociąg!
Asystent operatora
1972
Iluzja
Zdjęcia
1972
Czarodziejskie trójkąty
Asystent operatora
1972
Szeryf długie ucho
Asystent operatora
1971
Pies w cyrku
Asystent operatora
1971
Kangury
Asystent operatora
1971
Gol
Asystent operatora
1970
Świat Artura
Asystent operatora
1970
Co się zdarzyło w szatni?
Asystent operatora
1970
Złoty colt
Asystent operatora
1969
...Gdybym był...
Asystent operatora
 PION REŻYSERSKI (8)
1998
Czas trwania
Współpraca
1984
Niepokonani
Współpraca
1982
Koleś na łonie rodziny
Współpraca
1982
Koleś się bawi
Współpraca
1980
Z myślą o przyszłości
Współpraca
1980
Skórka banana
Współpraca
1974
Manhattan
Współpraca
1973
Lajkonik
Współpraca
 ANIMACJA (3)
2003
Magiczna gwiazda
Animacja
1991
Halo, jestem tutaj!
Animacja
1979
W tym szaleństwie...
Animacja
 EFEKTY SPECJALNE (1)
2001
Tryumf Pana Kleksa
Efekty specjalne
Opis
Ukończył Technikum Fototechniczne w Warszawie. Przez wiele lat zawodowo związany ze stołecznym Studiem Miniatur Filmowych. Autor zdjęć do wielu filmów i seriali animowanych. M.in. takich jak" "Dixie", "Literkowe potyczki" czy też "Zima w Wiklinowej Zatoce".
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll