PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Kazimierz Wawrzyniak

Kazimierz Wawrzyniak
URODZONY: 10 marzec 1914, Łódź
ZMARŁ: 12 maj 1977 w wieku 63 lat, Łódź (Polska)
Filmografia
 ZDJĘCIA (19)
1970
Magia Jerzego Nowosielskiego
Zdjęcia
1970
Nie ma powrotu, Johnny
Zdjęcia
1969
Nie ma powrotu Johnny
Zdjęcia
1969
Księżyc (TV)
Zdjęcia
1968
Tabliczka marzenia
Zdjęcia
1967
Piękny był pogrzeb, ludzie płakali (TV)
Zdjęcia
1966
Cierpkie głogi
Zdjęcia
1965
Gorąca linia
Zdjęcia
1964
Koniec naszego świata
Zdjęcia
1962
Rodzina Milcarków
Zdjęcia
1962
Mężczyźni na wyspie
Zdjęcia
1962
Wielka, większa i największa
Zdjęcia
1961
Milczące ślady
Zdjęcia
1960
Historia współczesna
Zdjęcia
1959
Spotkania w mroku
Operator kamery
1956
Tajemnica dzikiego szybu
Zdjęcia
1956
Pożegnanie z diabłem
Zdjęcia
1954
Niedaleko Warszawy
Zdjęcia
1954
Kariera
Zdjęcia
 SCENARIUSZ (1)
1976
Paralaksa
Opieka pedagogiczna
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll