PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Leszek Kubanek

Leszek Kubanek
URODZONY: 02 sierpień 1926, Kraków
ZMARŁ: 07 lipiec 1999 w wieku 72 lat, Kraków
Filmografia
 AKTOR (11)
1988
I skrzypce przestały grać
1987
Wawel gotycki
Jan Długosz
1986
Pogrzeb lwa
strażnik Lutke
1986
Pierścień i Róża
wielki kanclerz
1982
Austeria
ksiądz
1980
Spotkanie na Atlantyku
Stary (dubbing)
1978
Do krwi ostatniej...
komunista Leon, później pułkownik I Dywizji
1977
Śmierć prezydenta
Norbert Barlicki
1976
Noc w wielkim mieście(tv)
taksówkarz
1975
Strach
sierżant MO Świdor
1965
Niekochana
dozorca
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll