PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Ewa Zdzieszyńska

Ewa Zdzieszyńska
URODZONA: 20 grudzień 1924, Warszawa
ZMARŁA: 20 sierpień 1998 w wieku 73 lat, Łódź (Polska)
Filmografia
 AKTORKA (15)
1992
Kawalerskie życie na obczyźnie
właścicielka domu publicznego
1991
Dziecko szczęścia
ciotka
1984
Kobieta z prowincji
Brewka
1984
Zabicie ciotki
Piekarzowa
1983
Fucha
pani Browary
1979
Placówka
Sobieska
1975
W domu
kobieta
1974
Historia pewnej miłości
członkini rady zakładowej
1973
Śledztwo
1970
Kaszebe
Boldowa
1969
Wino mszalne
1967
Pavoncello (TV)
Pianistka w kinie "Apollo"
1967
Komedia z pomyłek
pani Goodwyn
1959
Awantura o Basię
pani w zielonym kapeluszu
1956
Koniec nocy
Halina, ciotka Danusi
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll