PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Witold Kałuski

Witold Kałuski
URODZONY: 03 styczeń 1922, Warszawa
ZMARŁ: 21 styczeń 1991 w wieku 69 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTOR (12)
1986
Boczny tor
kolejarz
1983
Wielki statysta
Branicki
1981
Człowiek z żelaza
1979
Panny z Wilka
woźnica w Wilku
1977
Sam na sam
dyrektor "Mody polskiej"
1977
Prawo Archimedesa
Świerczyński, sąsiad Plutów
1972
Poszukiwany, poszukiwana
Górecki
1971
Wezwanie
Stanisław
1969
Jak rozpętałem II wojnę światową
pułkownik włoski
1968
Człowiek z M-3
śpiewak operowy, były mąż Kasi; nie występuje w czołówce
1959
Anatomia morderstwa
Prokurator Mitch Lodwick (polski dubbing)
1951
Alicja w Krainie Czarów
Dodo (głos)
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2022
Scroll