PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
NIEPODLEGŁOŚĆ
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
Niepodległość
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Andrzej Wohl

Andrzej Wohl
URODZONY: 05 luty 1942, Aszchabad
ZMARŁ: 10 marzec 2009 w wieku 67 lat, Floryda (USA)
Filmografia
 AKTOR (6)
1973
Księżyc
1972
Podanie
petent
1971
Złote koło (TV)
podporucznik Walendziak
1971
Jeszcze słychać śpiew. I rżenie koni...
1969
Szkice warszawskie
chłopiec (II)
1969
Ostatnie dni
 PION REŻYSERSKI (4)
1981
Książę
II Reżyser
1973
Sobie król
Współpraca
1972
Fałszywy autostop
Reżyser
1972
Bezdech
Współpraca
Opis
Polski aktor, reżyser i producent filmowy. Absolwent Wydziału Aktorskiego oraz Wydział Reżyserii PWSTiF w Łodzi.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll