PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Adam T. Nowakowski

Adam T. Nowakowski
URODZONY: 20 wrzesień 1917
ZMARŁ: 10 maj 1986 w wieku 68 lat, ()
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 SCENOGRAFIA (37)
1978
Sto koni do stu brzegów
Scenografia
1977
Granica
Scenografia
1977
Śmierć prezydenta
Scenografia
1976
Krótkie życie
Scenografia
1975
Egzekucja w zoo
Scenografia
1974
Zwycięstwo
Scenografia
1973
Przyjęcie na dziesięć osób plus trzy
Scenografia
1972
Przeprowadzka
Scenografia
1972
Ocalenie
Scenografia
1972
Dziewczyny do wzięcia
Scenografia
1971
Agent nr 1
Scenografia
1971
Obcy w lesie (TV)
Scenografia
1971
Na przełaj
Scenografia
1970
Raj na ziemi
Scenografia
1970
Akcja "Brutus"
Scenografia
1969
Ostatnie dni
Scenografia
1969
Dzień oczyszczenia
Scenografia
1968
Lalka
Scenografia
1968
Kierunek Berlin
Scenografia
1967
Stajnia na Salvatorze
Dekorator wnętrz
1966
Bumerang
Scenografia
1966
Don Gabriel
Scenografia
1965
Nad Odrą (TV)
Scenografia
1965
Wyspa złoczyńców
Scenografia
1964
Drewniany różaniec
Scenografia
1964
Rachunek sumienia
Scenografia
1963
Mam tu swój dom
Scenografia
1963
Kryptonim "Nektar"
Scenografia
1962
Czarne skrzydła
Scenografia
1961
Ogniomistrz Kaleń
Scenografia
1960
Kolorowe pończochy
Scenografia
1960
Decyzja
Scenografia
1959
Kamienne niebo
Scenografia
1958
Miasteczko
Scenografia
1958
Małe dramaty
Scenografia
1955
Irena do domu
Scenografia
1954
Niedaleko Warszawy
Scenografia
 SCENARIUSZ (1)
1972
Przeprowadzka
Scenariusz
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll