PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Bożena Adamek

Bożena Adamek
URODZONA: 01 styczeń 1952, Zaklików
Filmografia
 AKTORKA (27)
2013
Bilet na Księżyc
Matka Adama i Antka
2013
Mój biegun
Matka Bogdana
2008
Droga do raju
Matka Eli
2007
Jutro idziemy do kina
matka Piotra
2007
T. Rickster
Matka Andrzeja
2006
Wszyscy jesteśmy Chrystusami
Matka Adasia w średnim wieku
1995
Kamień na kamieniu
1994
Spis cudzołożnic
Emilka
1993
Dwa księżyce
Ludwisiowa
1993
Rozmowa z człowiekiem z szafy
Anna
1993
Pożegnanie z Marią
urzędniczka
1991
Skarga
Olejnik, czekająca w prokuraturze żona zabitego
1989
Kramarz
kobieta
1987
Opowieść Harleya
Elżbieta
1986
W cieniu nienawiści
Zofia
1984
Dom wariatów
matka w młodości
1984
Był Jazz
Alicja
1983
Thais
Philipa
1983
Mgła
Jola
1983
Epitafium dla Barbary Radziwiłłówny
Elżbieta Austriaczka, żona Zygmunta
1982
Do góry nogami
Simpson
1981
Debiutantka
Bożena
1980
Wysokie loty
córka Średniawy
1980
Ćma
Anna
1976
Zielone - minione...
Anusia
1974
Broda
Wiesia Adamska
1973
Sanatorium pod klepsydrą
Bianka
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll