PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Ryszard Urbaniak

Ryszard Urbaniak
Filmografia
 PRODUKCJA (87)
2015
Warszawa 1920. Portret zagrożonego miasta
Producent
2014
Razem
Producent
2013
Rewolta Eków
Producent
2013
Maksimum przyjemności
Producent
2013
Salon sióstr W.
Kierownik produkcji
2012
Podwójne życie Piotra S.
Producent
2012
Wypadek
Producent
2012
Cały Gruza
Producent
2010
Ostatni raz kawaler
Producent
2010
Deklaracja nieśmiertelności
Producent
2009
Tata zza żelaznej kurtyny
Producent
2008
Do bólu
Producent
2008
Marta Wiecka. Wybij Szyba
Producent
2008
Uśmiech na ustach a w oczach łzy
Producent
2007
Czy warto było tak żyć?
Producent
2007
Kres podróży
Producent
2006
Degrengolada w teatrze domowym
Producent
2006
Eki z Małeki na Ubeki
Producent
2006
Wolność jest darem Boga
Producent
2006
Był taki ktoś ...
Producent
2005
Drugie wcielenie reżysera K.
Producent
2005
Bez miejscówki
Producent
2005
Tu byłem
Producent
2005
Klisze pamięci
Kierownik produkcji
2005
Siedemnastu wspaniałych
Kierownik produkcji
2005
Konfrontacja
Kierownik produkcji
2004
Goralenvolk
Producent
2004
Nigdy tego nie zapomnę
Producent
2004
Witajcie w domu
Producent
2004
Mastersi
Producent
2004
Album Skalskiego
Kierownik produkcji
2003
Zofia Hertz o sobie
Producent
2003
Czarna dziura, czarna góra i siłaczka
Producent
2003
Ikar w spódnicy
Producent
2003
Spełniona misja
Kierownik produkcji
2002
Mój synek Romek
Producent
2002
Kochany i nienawidzony. Dramat życia i śmierci twórcy "Krzyżaków"
Producent
2002
Polska poza Polską
Producent
2002
48 godzin z życia kobiety
Producent
2002
Obudzić Olę
Producent
2002
Co dalej z tobą Karolinko
Producent
2002
W tej pięknej naszej Ameryce
Producent
2002
Kochany i nienawidzony. Dramat życia i śmierci twórcy "Krzyżaków"
Producent
2002
Polskie państwo podziemne 1939 - 1945
Kierownik produkcji
2001
James Bond PRL-u
Producent
2001
Mieszko
Producent
2001
Szlaban
Producent
2001
Pamiętacie, Dziewczyny...?
Kierownik produkcji
2001
Damsko-męskie sprawy
Kierownik produkcji
2001
Dziady
Kierownik produkcji
2001
Sztuka kochania według Wisłockiej
Kierownik produkcji
2001
Dwie takie same
Kierownik produkcji
2000
Świder
Producent
2000
Skarga
Kierownik produkcji
2000
Przegrani, wygrani...
Kierownik produkcji
1999
1989-1999. W dziesiątkę
Kierownik produkcji
1999
...gdzie mój starszy syn Kain?
Kierownik produkcji
1999
Klocki z kryminału
Kierownik produkcji
1999
Wyborcza
Kierownik produkcji
1999
Wilcza Jama i okolice
Kierownik produkcji
1998
Życie pośmiertne Adama Mickiewicza
Kierownik produkcji
1998
Sonata na spracowane ręce
Kierownik produkcji
1998
To jednak byłam ja!
Kierownik produkcji
1998
Stworzyć wiatr
Kierownik produkcji
1998
Kim pan był Panie Ministrze
Kierownik produkcji
1997
Bezprizorni
Kierownik produkcji
1996
Żebraczka droga Zofii Lewandowskiej
Kierownik produkcji
1996
Sierra Papa Golf Fryderyk Chopin
Kierownik produkcji
1996
Krajobraz przed ciszą
Kierownik produkcji
1995
Trójgłos o Beksińskim
Kierownik produkcji
1995
Barwy świętości
Kierownik produkcji
1995
Kieszenie Tomka Kawiaka
Kierownik produkcji
1995
Kombatanci
Kierownik produkcji
1994
200 lat konstytucji
Kierownik produkcji
1994
Powstańcom Warszawy
Kierownik produkcji
1993
Rok po - rok przed...World Press Photo - 92
Kierownik produkcji
1993
Pośmiertny triumf Władysława Strzemińskiego
Kierownik produkcji
1991
Fangor. Pół wieku malowania
Kierownik produkcji
1990
Umieranie rzeki
Kierownik produkcji
1990
Władek Klamerus
Kierownik produkcji
1990
Szlak generała - Klemens Rudnicki
Kierownik produkcji
1989
Józef Czapski - świadek historii
Kierownik produkcji
1989
Theatrum wyobraźni Henryka Siemiradzkiego
Kierownik produkcji
1989
Rowecki Grot
Kierownik produkcji
1987
Artur Grottger
Kierownik produkcji
1987
Sprawa Szeryfa
Kierownik produkcji
1985
Niedotykalni
Kierownik produkcji
 ZDJĘCIA (1)
1983
Maraton
Mistrz oświetlenia
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll