PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Helena Grossówna

Helena Grossówna
URODZONA: 25 listopad 1904, Toruń
ZMARŁA: 01 lipiec 1994 w wieku 89 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTORKA (17)
1975
Gdy królowały gwiazdy
Ona sama
1967
To jest twój nowy syn
pani Irena, sąsiadka Wiktorii
1965
Niekochana
1962
O dwóch takich, co ukradli księżyc
matka
1962
Mój stary
matka Helenki
1960
Kolorowe pończochy
matka Heleny, część I
1939
Włóczęgi
Wandzia Karśnicka
1938
Szczęśliwa trzynastka
Hanka Doboszanka
1938
Królowa przedmieścia
Mania
1938
Robert i Bertrand
jego córka Irena
1938
Zapomniana melodia
Helenka Roliczówna
1938
Paweł i Gaweł
Violetta Bellamy
1937
Piętro wyżej
jego bratanica Lodzia
1936
Straszny dwór
JAdwiga
1936
Florian
Lusia, córka organisty
1936
Tajemnica Panny Brinx
jego córka Krysia
1935
Kochaj tylko mnie
Lulu Bilska, tancerka
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll