PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Hubert Drapella

Hubert Drapella
URODZONY: 02 październik 1925, Brwinów
ZMARŁ: 05 luty 2008 w wieku 82 lat,
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (16)
1983
Soból i panna
Reżyser
1980
Nic nie stoi na przeszkodzie
Reżyser
1975
Mazepa
I Asystent reżysera, II Reżyser
1974
Impresja według Conrada
Reżyser
1972
Teraz i w każdą godzinę
Reżyser
1971
Ślad człowieka
Reżyser
1968
Kierunek Berlin
I Asystent reżysera, II Reżyser
1968
Cytadela
Reżyser
1967
Kamień i historia
Reżyser
1965
Mocarstwo w trzech wzgórzach
Reżyser
1965
Powrót doktora von Kniprode
Reżyser
1963
Kryptonim Nektar
I Asystent reżysera, II Reżyser
1961
Przeciwko Bogom
Reżyser
1961
Odpowiedź
Reżyser
1957
Historia jednego myśliwca
Reżyser
1951
Gromada
Współpraca
 SCENARIUSZ (6)
1983
Soból i panna
Na podstawie
1980
Nic nie stoi na przeszkodzie
Scenariusz
1974
Impresja według Conrada
Scenariusz
1971
Ślad człowieka
Scenariusz
1961
Przeciwko Bogom
Scenariusz
1957
Historia jednego myśliwca
Scenariusz
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll