PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Ryszard Ronczewski

Ryszard Ronczewski
URODZONY: 27 czerwiec 1930, Puszkarnia k. Wilna
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 AKTOR (40)
2015
Chemia
starszy pan w klubie
2013
Druga strona muru
Ojciec Krystiny
2012
Pokłosie
Franciszek Sudecki
2011
Kop głębiej
Hugo
2009
Miasto z morza
pasażer pociągu
2008
Pora mroku
Von Kirchof
2005
Wróżby kumaka
starszy turysta
2003
Stara baśń. Kiedy słońce było bogiem
Miłosz
2001
Jutro będzie niebo
Rolnik
1994
Podróż na wschód (TV)
1994
Anioł śmierci
ksiądz z Chicago
1991
Kanalia
1991
Dzieci wojny
handlarz
1988
Dziewczynka z Hotelu Excelsior
mężczyzna z siecią
1987
Anioł w szafie
1985
Mokry szmal
gracz na wyścigach
1978
Azyl
mężczyzna w szynelu; nie występuje w czołówce
1977
Indeks. Życie i twórczość Józefa M.
wozak Wiktor
1976
Ostatnie takie trio
Karol
1976
Zielone - minione...
1973
Jutro
Ozjasz
1970
Prom
chorąży Wolski
1970
Prom
chorąży Wolski
1968
Molo
rzeźbiarz, ojciec Wandy
1967
Upiór (TV)
1965
Faraon
Eunane
1965
Lekarstwo na miłość
drukarz
1965
Trzy kroki po ziemi
(I)
1964
Rękopis znaleziony w Saragossie
sługa szejka Gomelezów
1964
Panienka z okienka
marynarz z "Łabędzia"
1963
Mój drugi ożenek
kochanek Jadźki
1963
Pamiętnik Pani Hanki
porucznik Jerzy Sochnowski
1963
Powroty
ojciec (nie występuje w napisach)
1961
Samson
strażnik więzienny
1961
Czas przeszły
Arin
1960
Krzyżacy
Komtur Henryk z Człuchowa
1960
Szatan z siódmej klasy
Francuz
1959
Zezowate szczęście
żołnierz wiozący "tajną broń"
1957
Prawdziwy koniec wielkiej wojny
więzień obozu
1956
Nikodem Dyzma
mężczyzna na schodach mostu Poniatowskiego
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll