PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Borys Marynowski

Borys Marynowski
URODZONY: 10 czerwiec 1946, Wodzisław Śląski
ZMARŁ: 26 kwiecień 2005 w wieku 58 lat, Lipsk
Filmografia
 AKTOR (18)
1991
Panny i wdowy
żołnierz francuski
1987
Koniec sezonu na lody
dyrektor stadniny koni
1987
W klatce
Wysocki
1986
Życie wewnętrzne
Młodobyk
1981
Przypadek
Jacek, działacz ZSMP; w wersji pierwszej; nie występuje w czołówce
1981
Miłość ci wszystko wybaczy
"Miś" Michał Zborowski
1981
Czwartki ubogich
kierownik hotelu
1979
Golem
pielęgniarz asystujący przy operacj
1978
W biegu
Jurek, mąż Igi
1978
"Ty pójdziesz górą" - Eliza Orzeszkowa
Zygmunt Święcicki
1978
Szpital Przemienienia
SS-man
1977
Ostatnie okrążenie
oficer organizacji "Wilki"
1977
Pasja
lejtnant przy ekshumacji zwłok
1977
Śmierć prezydenta
rotmistrz Sołtan
1977
Prawo Archimedesa
lekarz badający zawodników
1976
Życie codzienne
1976
Ostatnie takie trio
ukochany panny młodej
1976
Brunet wieczorową porą
milicjant w autobusie
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll