PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Bożena Kurowska

Bożena Kurowska
URODZONA: 21 sierpień 1937, Łuków k. Siedlec
ZMARŁA: 16 wrzesień 1969 w wieku 32 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTORKA (5)
1963
Kryptonim Nektar
porucznik Agnieszka Kruszyna
1963
Kryptonim "Nektar"
Agnieszka
1962
Na białym szlaku
oficer WAFF
1959
Lotna
Ewa
1958
Zamach
Marta
Opis
Aktorka filmowa i teatralna. W roku 1958 ukończyła PWST w Warszawie na Wydziale Estradowym. W tym samym roku rozpoczęła współpracę z warszawskim Teatrem Klasycznym, w którym występowała do końca życia. Za rolę w czechosłowackim filmie telewizyjnym "Dama" została uhonorowana nagrodą MFTv "Złota Praga".
NB
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll