PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Jerzy Przybylski

Jerzy Przybylski
URODZONY: 27 kwiecień 1923, Lwów
ZMARŁ: 24 lipiec 1999 w wieku 76 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTOR (26)
1991
Życie za życie. Maksymilian Kolbe
ojciec gwardian w klasztorze w Alwerni
1990
Życie za życie
ojciec gwardian z Alwerni
1990
Prominent
Jan Górski, członek Biura Politycznego PZPR
1976
Zagrożenie
obrońca
1974
Potop
Miller
1974
Wieczne pretensje
kolega Rysia
1973
Śledztwo
doktor Sciss
1972
Palec Boży
aktor
1971
System (TV)
stary lekarz
1969
Niezwykły wypadek
Lekarz
1968
Lalka
bankier
1967
Komedia z pomyłek
pan Goodwyn
1967
Komedie pomyłek (TV)
Pinkerton, II
1967
Człowiek, który zdemoralizował Hadleyburg (TV)
mecenas Wilson
1966
Bicz Boży
doktor
1966
Zejście do piekła
Hans Adler
1965
Popioły
Nikodem Chłuka, nowy dzierżawca Wygnanki
1965
Niedziela sprawiedliwości
Markowski, dyrektor zakładów
1965
Gorąca linia
Snop
1964
Rękopis znaleziony w Saragossie
bankier Moro, ojciec Donny Inez
1964
Prawo i pięść
Milecki
1964
Życie raz jeszcze
przyjaciel Grajewskiego
1964
Banda
wychowawca "Gangster"
1964
Koniec naszego świata
Dawid
1962
Dziewczyna z dobrego domu
ksiądz
1961
101 dalmatyńczyków
Ksiądz (dubbing PL z 1966 roku) (głos)
 PION REŻYSERSKI (1)
1980
Dokąd?
Współpraca
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll