PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Zygmunt Chmielewski

Zygmunt Chmielewski
URODZONY: 16 maj 1894, Odessa
ZMARŁ: 26 maj 1978 w wieku 84 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTOR (19)
1963
Kryptonim Nektar
redaktor naczelny "Echa Warszawy"
1963
Kryptonim "Nektar"
redaktor naczelny
1959
Inspekcja pana Anatola
dyrektor
1957
Kapelusz pana Anatola
dyrektor
1954
Niedaleko Warszawy
szef obcego wywiadu
1939
Przez łzy do szczęścia
impresario
1939
Ja tu rządzę
prezes Bonifacy Żurek-Żurkowski
1937
Ordynat Michorowski
hrabia Barski
1937
Skłamałam
prezes
1936
Jego wielka miłość
dyrektor teatru
1936
Barbara Radziwiłłówna
Radziwiłł Czarny
1936
Tajemnica Panny Brinx
przemysłowiec Wilczyński
1934
Przebudzenie
1934
Czy Lucyna to dziewczyna?
prezes, ojciec Lucyny
1933
Przybłęda
wójt
1933
Jego ekscelencja subiekt
Kracht, konkurent do ręki Ani
1932
Księżna łowicka
1930
Janko Muzykant
właściciel knajpy "Krzaczki"
1926
Cyganka Aza
Aprasz
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll