PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Jan Świderski

Jan Świderski
URODZONY: 14 styczeń 1916, Chmieliniec
ZMARŁ: 18 październik 1988 w wieku 72 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTOR (12)
1988
Pożegnanie Cesarzy
Tomasz
1979
Pełnia
pastuch Teodor
1978
Spirala
Henryk
1966
Kochankowie z Marony
Horn, kierownik szkoły
1965
Popioły
generał Sokolnicki
1963
Daleka jest droga
dowódca pułku
1962
Troje i las
Romczak
1962
Dom bez okien
Kleberg
1958
Ósmy dzień tygodnia
dziennikarz
1954
Kariera
Karwowski
1951
Pierwsze dni
szef bandy
1946
Zakazane piosenki
Ryszard
 INNE (1)
1967
Listy Jana Trzeciego
Lektor
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll