PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Stanisław Kucner

Stanisław Kucner
URODZONY: 20 wrzesień 1932, Łódź
ZMARŁ: 27 maj 2018 w wieku 85 lat, Łódź
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 ZDJĘCIA (33)
1991
Koncert fortepianowy C-dur Andante KV 467
Zdjęcia
1990
Niezwykłe przygody pluszowych misiów
Zdjęcia
1986
Król kruków
Zdjęcia
1986
Gościnna jaszczurka
Zdjęcia
1986
Romanca
Zdjęcia
1981
Lykantropia
Zdjęcia
1981
Oj, słoniu
Zdjęcia
1981
Powrót Smętka
Zdjęcia
1981
Papierowe konie
Zdjęcia
1980
Poznań
Zdjęcia
1980
Dziewczyna i chłopak
Zdjęcia
1980
Noma opowieść biblijna
Zdjęcia
1979
Piękna filiżanka
Zdjęcia
1979
Colargol i cudowna walizka
Zdjęcia
1979
Kwiaty małej Idy
Zdjęcia
1978
Colargol zdobywcą kosmosu
Zdjęcia
1978
Jeż szuka rodziny
Zdjęcia
1977
Podejrzenie
Zdjęcia
1976
Trąba
Zdjęcia
1976
Colargol na Dzikim Zachodzie
Zdjęcia
1976
Zęby jak dęby
Zdjęcia
1975
Śniadanie na trawie
Zdjęcia
1975
Gorejące palce
Zdjęcia
1975
Porwanie kuli
Zdjęcia
1975
Poszukiwanie kuli
Zdjęcia
1974
Kocia muzyka
Zdjęcia
1974
Prognoza
Zdjęcia
1974
Ewolucja
Zdjęcia
1974
Żywy obraz
Zdjęcia
1971
Figurynki z saskiej porcelany
Asystent operatora
1968
Schody
Asystent operatora
1965
Kwartecik
Asystent operatora
1965
Miejsce
Asystent operatora
Opis
Absolwent Wydziału Operatorskiego i Realizacji Telewizyjnej w Szkole Filmowej w Łodzi (dyplom w 1976 r.). Twórca zdjęć do wielu filmów i seriali animowanych. M.in. takich jak: "Kasztanki", "Kolorowy świat Pacyka", "Mały pingwin Pik-Pok", "Maurycy i Hawranek", "Trzy misie" czy też "Przygody Misia Uszatka".
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll