PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Antoni Sambor
URODZONY: 02 sierpień 1945, Kielce
ZMARŁ: 09 czerwiec 2021 w wieku 75 lat, Warszawa
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PRODUKCJA (40)
2014
Piano
Kierownik produkcji
2013
Wszystko jest możliwe
Kierownik produkcji
2013
Abu Haraz
Kierownik produkcji
2012
Maestro Rodziński
Kierownik produkcji
2012
Przeżyjmy to jeszcze raz
Kierownik produkcji
2011
Cudze listy
Kierownik produkcji
2011
Tak było...
Kierownik produkcji
2008
Źródło
Kierownik produkcji
2007
Nie wolno przerwać spektaklu
Kierownik produkcji
2007
Tam, gdzie się ludzie nie umawiali
Kierownik produkcji
2005
Jeden dzień w PRL
Kierownik produkcji
2005
Piosenka o mojej Warszawie
Kierownik produkcji
2005
Film jest bajką
Kierownik produkcji
2003
Towarzystwo (spojrzenie na galerię Zachęta)
Kierownik produkcji
2002
Posłańcy Pana Boga
Kierownik produkcji
2001
Bliscy a dalecy
Producent
1998
In articulo mortis. Alina Szapocznikow 1926-1973
Kierownik produkcji
1997
Wiza życia
Kierownik produkcji
1997
Wizy życia
Kierownik produkcji
1995
Kasztelan
Kierownik produkcji
1993
Sto lat i co dalej
Kierownik produkcji
1992
Traktat o uzdrawianiu
Kierownik produkcji
1992
Traktat o uzdrawianiu...
Kierownik produkcji
1991
Cycki
Kierownik produkcji
1990
Dziennikarz
Kierownik produkcji
1990
Dlaczego
Kierownik produkcji
1988
Pro Toto
Kierownik produkcji
1988
Widzę
Kierownik produkcji
1988
Koniec
Kierownik produkcji
1987
Szkoła kochanków, czyli cosi fan tutte
Kierownik produkcji
1987
Do domu
Kierownik produkcji
1986
Artysta
Kierownik produkcji
1984
Przewodnik
Kierownik produkcji
1984
Przechodzień
Kierownik produkcji
1984
Robactwo
Kierownik produkcji
1984
Jonasz
Kierownik produkcji
1984
Jest
Kierownik produkcji
1982
Koncert
Kierownik produkcji
1981
Klejnot Wolnego Sumienia
II kierownik produkcji
1976
Niemen
Kierownik produkcji
 PION REŻYSERSKI (2)
1988
Sprzedawca chleba
Reżyser
1984
Jest
Reżyser
Opis
Jako kierownik produkcji pracował na planie kilkudziesięciu polskich filmów, głównie dokumentalnych. M.in. takich jak: "Cycki" , "Źródło" czy też "Piano". Pracował w Wytwórni Filmowej "Poltel", Przez kilka lat był też zawodowo związany ze Studiem Filmowym im. Karola Irzykowskiego. W latach 1993-2010 był szefem Studia Filmowego "Sambor".
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll