PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Jerzy Rosołowski

Jerzy Rosołowski
URODZONY: 10 listopad 1930, Warszawa
ZMARŁ: 20 grudzień 2001 w wieku 71 lat, Warszawa
Filmografia
 INNE (48)
1995
Być równy innym. Wincenty Witos
Lektor
1994
Powstańcom Warszawy
Lektor
1991
Polacy nie gęsi...
Lektor
1988
Oskarżony
Lektor
1987
Na ojczystej ziemi
Lektor
1987
Los gazety
Lektor
1987
Droga mogiłami znaczona
Lektor
1987
Znaki historii
Lektor
1986
Odczyt, czyli jak zostałem literatem
Lektor
1986
Mistrz - prezydent
Lektor
1985
Borkowie z Solca
Lektor
1985
Krok od przepaści
Lektor
1985
Elementarz i komputer
Lektor
1984
Exodus
Lektor
1982
Rodowód
Lektor
1979
Żwirko i Wigura
Lektor
1979
Prawo do kultury
Lektor
1979
Tradycja zobowiązuje
Lektor
1978
Polonia rediviva
Lektor
1978
Muzyka polska
Lektor
1978
Pierścienie Białeckiego
Lektor
1978
Jeden z 460
Lektor
1978
Trudny powrót do dobrej marki
Lektor
1978
Opowieść o Woli
Lektor
1977
Ziarno
Lektor
1976
Centralny
Lektor
1975
Z tamtych lat
Lektor
1975
Teatr tamtych lat
Lektor
1975
Mosty
Lektor
1974
Pejzaż z miedzią
Lektor
1974
Najmłodsi żołnierze
Lektor
1974
Chwila wspomnień - rok 1973
Lektor
1973
Polska naszych dni
Lektor
1973
Pamiętamy
Lektor
1972
Drogami czasu
Lektor
1972
Białoruska ballada
Lektor
1970
Poznań 1939-1942
Lektor
1969
O szarańczy inaczej
Lektor
1969
Pasje Jana Matejki
Lektor
1969
Szlakiem II Armii Wojska Polskiego
Lektor
1969
Olga Boznańska
Lektor
1969
Pierwsza z osiemnastu
Lektor
1968
Sprawiedliwi
Lektor
1967
O czasie
Lektor
1966
Wyszogród 66
Lektor
1966
Dopływy naszych rzek
Lektor
1964
Od Szrenicy do Śnieżki
Lektor
1962
Kochani kooperanci
Lektor
 PION REŻYSERSKI (1)
1984
Nie miej więcej niż cztery żony
Współpraca
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll