PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Lena Wilczyńska

Lena Wilczyńska
URODZONA: 18 luty 1912, Łódź
ZMARŁA: 26 maj 1984 w wieku 72 lat, Łódź
Filmografia
 AKTORKA (18)
1985
Humaniora
pielęgniarka
1983
Oko w oko
1982
Wyłap
pani magister w schonisku dla psów
1982
Prognoza pogody
Ksenia
1981
Vabank
kasjerka w byłym kinie Duńczyka, "kobieta z kotem"
1981
Fantazja dur-moll
1980
Przed maturą
nauczycielka muzyki
1979
Klucznik
matka Kazimierza
1979
Podróż do Arabii
pensjonariuszka szpitala psychiatrycznego
1976
Trochę wielkiej miłości
właścicielka fotoplastikonu
1975
Lekcja miłości
Kajtusiowa
1975
Na smyczy
Kajtusiowa
1974
Godziny wieczorne
1970
Przygoda Stasia
1967
Cyrograf dojrzałości (TV)
kobieta na dworcu
1966
Pieczone gołąbki
okatorka
1961
101 dalmatyńczyków
Niania (Dubbing PL z 1966 roku) (głos)
1959
Inspekcja pana Anatola
kobieta na peronie
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll