PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Kazimierz Iwiński

Kazimierz Iwiński
URODZONY: 14 wrzesień 1918, Kielce
ZMARŁ: 21 październik 2012 w wieku 94 lat, Łódź
Filmografia
 AKTOR (12)
1999
Czy można się przysiąść
pan skromny
1997
Księga wielkich życzeń
pensjonariusz
1987
Opowieść Harleya
ojciec Ireny
1985
Aktorka
1983
Magiczne ognie
ojciec Konrada
1982
Bluszcz
1976
Zagrożenie
mężczyzna na przyjęciu
1975
Zawodowcy (TV)
komisarz
1975
Dialog
1974
Linia
starosta Cendrowski
1972
Ballada o ścinaniu drzewa
Markiz Jean Baptiste Conio
1971
Złote koło (TV)
doktor Zych, lekarz w szpitalu psychiatrycznym
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll