PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Aleksander Lipowski

Aleksander Lipowski
URODZONY: 05 czerwiec 1932, Moskwa
ZMARŁ: 26 sierpień 2014 w wieku 82 lat, (Polska)
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 ZDJĘCIA (48)
2001
Mieszko
Zdjęcia
1989
Chwila
Zdjęcia
1989
Babisia
Zdjęcia
1989
Yacht
Zdjęcia
1989
Coś fantastycznego
Zdjęcia
1988
Spotkanie z prof. Schaffem
Zdjęcia
1988
Leningrad - nadzieja
Zdjęcia
1988
Polska wolna i niepodległa
Zdjęcia
1988
Pożegnanie Cesarzy
Zdjęcia
1988
Leningrad z Afganistanem
Zdjęcia
1987
Murzyn robi swoje
Zdjęcia
1987
Litwa-prawda
Zdjęcia
1987
Litwa-Polonia
Zdjęcia
1984
Zgodnie z przepisami
Zdjęcia
1979
Epizod
Zdjęcia
1977
Niedziela pewnego małżeństwa w mieście przemysłowym średniej wielkości
Zdjęcia
1977
Wesołych świąt
Zdjęcia
1976
Kruk
Zdjęcia
1976
Złota kaczka
Zdjęcia
1976
Sokólskie dywany
Zdjęcia
1975
Urodzona
Zdjęcia
1974
Śląska opowieść
Zdjęcia
1974
Papusza
Zdjęcia
1973
Pan na Wawelu
Zdjęcia
1973
Miejsce dla słońca
Zdjęcia
1973
Pod kołami
Zdjęcia
1971
Jadą gwiżdże
Zdjęcia
1971
Życie wśród słów
Zdjęcia
1970
WWW
Zdjęcia
1961
Spotkanie z Bazyliszkiem
Zdjęcia
1960
Żyrafiątko
Zdjęcia
1960
Pan słoń
Zdjęcia
1960
Mały western
Zdjęcia
1960
Nieproszony gość
Zdjęcia
1960
Przygoda w paski
Zdjęcia
1959
Szczęśliwy dzień
Zdjęcia
1959
But
Zdjęcia
1959
Królewna i osiołek
Zdjęcia
1959
Jajko
Zdjęcia
1958
Albo rybka
Zdjęcia
1958
Zmiana warty
Zdjęcia
1956
Zbójnicki
Współpraca operatorska
1955
Wielka wygrana
Zdjęcia
1955
Cisza, postsynchrony
Zdjęcia
1955
Małe nadzieje
Współpraca operatorska
1954
Odpadki
Zdjęcia
1954
Na granicy
Zdjęcia
1953
Noc się nie liczy
Zdjęcia
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll