PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Jerzy Braszka

Jerzy Braszka
URODZONY: 06 październik 1932, Rypin
ZMARŁ: 06 maj 2000 w wieku 67 lat, Kraków
Filmografia
 AKTOR (20)
2010
Śluby panieńskie
szlachcic
2002
Yyyreek!!! Kosmiczna nominacja
"Feniks", szef "Kobry"
2001
Gulczas, a jak myślisz?
porucznik Centralnego Biura Śledczego, szef Alicji "Kobry"
1994
20 lat później
dziennikarz "Der Spiegel" poszukujący dzieci Hauserów
1991
Nad rzeką, której nie ma
Ziutek
1991
Trzy dni bez wyroku
szef
1991
Nad rzeką której nie ma
Ziutek
1984
Katastrofa w Gibraltarze
1980
Wysokie loty
Średniawa, sekretarz POP
1978
Do krwi ostatniej...
2 role
1977
Poza układem
żużlowiec Henryk Górzyński
1977
Wodzirej
estradowiec
1977
Gdzie woda czysta i trawa zielona
Ostaj
1976
Honor dziecka (TV)
strażak
1976
Krótkie życie
major
1973
Hubal
"Lis"
1973
Profesor na drodze
mechanik Robaczkiewicz, uczeń w Technikum dla Pracujących
1972
Podróż za jeden uśmiech
autostopowicz
1966
Tramwaj
1953
Autobus odjeżdża 6:20
Jurek Poradzki
 PION REŻYSERSKI (3)
1981
Przypadek
Współpraca
1980
Spotkanie na Atlantyku
Współpraca
1977
Śmierć prezydenta
Współpraca
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll