PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Stanisław Niwiński

Stanisław Niwiński
URODZONY: 08 maj 1932, Warszawa
ZMARŁ: 04 maj 2002 w wieku 69 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTOR (37)
1989
Virtuti
kapitan Macek
1988
Penelopy
Piotr
1988
Rzeczpospolitej dni pierwsze
Edward Rydz-Śmigły
1987
Mr Tański
inżynier Tadeusz Tański
1986
Czarne stopy
Leśne Oko
1984
Umarłem, aby żyć
chirurg ze szpitala Dzieciątka Jezus
1982
Na tropach Bartka
dyrektor Kasicki
1981
Bołdyn
Stary
1980
Jeśli serce masz bijące
Perczyński
1979
Biała gorączka
sekretarz Madej
1979
Zielone lata
nauczyciel
1979
Na własną prośbę
Haruzel
1979
Racławice. 1794
Tomasz Adam Ostrowski
1978
Justyna
1978
Azyl
Wawrzyniak, mąż Ireny
1978
Dux Polonorum - Niemcza 1017 rok
1977
Gdzie woda czysta i trawa zielona
naczelnik
1976
Przepłyniesz rzekę
1976
Karino
Rusin
1974
Strzał
dyrektor Stefan Stolarek
1974
Orzeł i reszka
Ralf Moes
1973
Hubal
Alicki
1971
Na przełaj
Opiekun społeczny (nie występuje w napisach)
1970
Album polski
Ślązak
1970
Prom
oficer w kapitanacie portu
1970
Prawdzie w oczy
inżynier Stafan Karbowiec
1969
Znicz olimpijski
Bolek
1969
Ostatni świadek
"geolog"
1965
Śmierć w środkowym pokoju
Krzysztof
1965
Powrót doktora von Kniprode
kapitan Karcz
1965
Katastrofa
Grzegorz Hulewicz
1964
Spotkanie ze szpiegiem
Giedrowski
1964
Panienka z okienka
Zbyszek
1963
Gdzie jest generał...
oberleutnant
1962
Rodzina Milcarków
Karol, brat Barbary
1962
Czarne skrzydła
syn posła, Tadeusz
1960
Historia współczesna
robotnik
 PION REŻYSERSKI (1)
1973
Idziem do Ciebie ziemio...
Współpraca
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll