PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Rafał Mierzejewski
URODZONY: 20 styczeń 1958, Wimbledon
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (12)
2015
Cztery życia Lidii Lwow
Reżyser
2009
Polska Jasienicy
Reżyser
2008
Depresja mon amour
Reżyser
2007
Kama
Reżyser
2005
Eldorado. Polowanie na legendę. Notatki z wyprawy Jacka Pałkiewicza
Reżyser
1998
Ocalone w wyobraźni
Reżyser
1995
Prezydenci 1946-1989
Reżyser
1995
Stanisław Wojciechowski 1922-1926
Reżyser
1994
Olo w Nowym Jorku
Reżyser
1993
Inną drogą
II Reżyser
1987
Weekend
Reżyser
1985
Dziadek i wnuk
Reżyser
 SCENARIUSZ (7)
2015
Cztery życia Lidii Lwow
Scenariusz
2008
Depresja mon amour
Scenariusz
2007
Kama
Scenariusz
2005
Eldorado. Polowanie na legendę. Notatki z wyprawy Jacka Pałkiewicza
Scenariusz
1998
Ocalone w wyobraźni
Scenariusz
1987
Weekend
Scenariusz
1985
Dziadek i wnuk
Scenariusz
 AKTOR (4)
2002
Kobieta z papugą na ramieniu
Taksówkarz
1986
Martwy wymiar
1986
Włosy. Post Scriptum do "Infantki"
1981
Zabawy na śniegu
 PRODUKCJA (2)
1984
Z głową, ale w obłokach. Opowieść o jednym z nas
Współpraca produkcyjna
1984
Biuro usług
Kierownik produkcji
Opis
Absolwent Wydziału Reżyserii Szkoły Filmowej w Łodzi (1988). Twórca dokumentalnych filmów historycznych. Syn aktorki Krystyny Sznerr oraz malarza, wieloletniego wykładowcy i dziekana Filmówki, Jerzego Mierzejewskiego.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll