PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Wacław Kazimierz Pilkowski

Wacław Kazimierz Pilkowski
URODZONY: 29 wrzesień 1945, Bytom
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 DŹWIĘK (37)
2014
Fotograf
Dźwięk
2011
1920. Bitwa Warszawska
Dźwięk
2010
Matka Teresa od kotów
Dźwięk
2009
Zapaliłem świeczkę na swoim grobie
Dźwięk
2008
Mała Moskwa
Dźwięk
2008
Po latach niewoli wstaje Polska... 1914-1918
Dźwięk
2006
Na Piwnej
Dźwięk
2006
S@motność w sieci
Dźwięk
2005
Opowieść o Jaśku Karpielu Bułecce
Dźwięk
2005
Muzyczka mi grała. Tadeusz Sygietyński
Dźwięk
2002
Coś pięknego
Dźwięk
2000
"Życie moje skrętami bieży..."
Dźwięk
2000
U Marii Konopnickiej w Żarnowcu
Dźwięk
1998
Trubadurzy
Dźwięk
1997
Jest taka pieśń...
Dźwięk
1997
Nadwislańskie Soplicowo
Dźwięk
1996
Ujek. Józef Krzeptowski
Dźwięk
1996
Pieśń o wszechbycie. Film o Mieczysławie Karłowiczu
Dźwięk
1995
Staszka Jopka portret śpiewem malowany
Dźwięk
1995
Roman Dmowski
Dźwięk
1995
Przed i po sierpniu
Dźwięk
1993
521 dni i parę lat...
Dźwięk
1993
Wyborcy'93 czyli siedem prostych uwag o reklamie
Dźwięk
1992
On wierzył w Polskę...
Dźwięk
1992
Świetlisty dom
Dźwięk
1991
Jan Lechoń
Dźwięk
1991
Konstanty Puzyna. Teatr życie
Dźwięk
1990
Jestem biednym wyrzutkiem. Jan Stanisław Kubary
Dźwięk
1989
Ostatni Leginiści
Dźwięk
1988
Ostatnia droga Komendanta Ponurego
Dźwięk
1988
Grande Educator (Ignacy Domeyko)
Dźwięk
1987
Mistrz życia
Dźwięk
1986
Walczący samotnik (Stanisław Witkiewicz)
Dźwięk
1985
Bariery
Dźwięk
1985
Niedotykalni
Dźwięk
1984
Dokąd, człowieku
Dźwięk
1984
Wyznanie
Dźwięk
 ZDJĘCIA (1)
1989
Józef Czapski - świadek historii
Zdjęcia
Opis
Absolwent Państwowej Wyższej Szkoły Muzycznej. Autor dźwięku do wielu filmów dokumentalnych i fabularnych, spektakli telewizyjnych oraz seriali ("Alternatywy 4", "Baron24", "Męskie-żeńskie"). Członek Polskiej Akademii Filmowej.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll