PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Eliasz Kuziemski

Eliasz Kuziemski
URODZONY: 30 lipiec 1922, Kuty
ZMARŁ: 01 czerwiec 2000 w wieku 77 lat, Wrocław (Polska)
Filmografia
 AKTOR (28)
1987
Cienie
ksiądz
1987
Pusta klatka
profesor Staniewski
1987
Pociąg do Hollywood
biskup
1984
Cień już niedaleko
wiceminister
1982
Wielki Szu
prezes Franciszek Korzeń
1981
Rdza
1980
Panienki (TV)
pacjent
1980
Ukryty w słońcu
przyjezdny
1975
Mniejszy szuka dużego
reżyser historycznego giganta
1974
Katastrofa
dyrektor kopalni
1974
Pozwólcie nam do woli fruwać nad ogrodem
mężczyzna w mieszkaniu Andrzeja
1972
Fortuna (TV)
dyrektor banku
1972
Siedem czerwonych róż czyli Benek Kwiaciarz o sobie i o innych
profesor Niewiadomski (nowela "Kierownik Grad")
1971
Meta
dyrektor Kozłowski
1971
Aktorka
pop
1971
Jeszcze słychać śpiew. I rżenie koni...
Parapura
1971
Kardiogram
ksiądz
1971
Zaraza
dyrektor szpitala
1970
Legenda
Schultz, major niemiecki
1970
Kto wierzy w bociany?
pan Janek, znajomy matki Filipa
1969
Sąsiedzi
lekarz
1969
Ostatni świadek
komendant MO
1968
Lalka
adwokat Krzeszowskiej podczas licytacji
1967
Sami swoi
Kokeszko
1966
Ściana czarownic
prezes
1965
Katastrofa
1965
Przyjaciel
Specjalista w laboratorium (nie występuje w napisach)
1956
Cień
żołnierz patrolu z bandy "Malutkiego"
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll