PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Tadeusz Paradowicz
URODZONY: 27 maj 1956, Białystok
ZMARŁ: 28 grudzień 2012 w wieku 56 lat,
Filmografia
 AKTOR (13)
2007
Dywersant 2. Koniec wojny (miniserial)
1994
Roman Cieślewicz
Lektor
1993
Lisowczycy
Lisowski
1989
Powrót Wabiszczura
Płowy
1989
Sceny nocne
Komierowski, brat Heleny
1988
Zakole
1988
Chichot Pana Boga
człowiek Culmana
1985
Wkrótce nadejdą bracia
zegarmistrz II
1985
Okruchy wojny
Zadrożny
1983
Ostrze na ostrze
Białoskórski
1982
Milczenie
1981
Pensjonat
1979
Hotel klasy lux
kolega Wojtana
 INNE (3)
2004
Poeta nieznany
Lektor
2001
James Bond PRL-u
Lektor
1996
W poszukiwaniu białego anioła
Lektor
 PRODUKCJA (2)
2009
Powrót do Casablanki
Producent
2009
Taras Bulba
Producent wykonawczy
 SCENARIUSZ (1)
2010
Fenomen
Scenariusz
 PION REŻYSERSKI (1)
2010
Fenomen
Reżyser
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll