PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Roman Kosierkiewicz

Roman Kosierkiewicz
URODZONY: 22 lipiec 1925, Końskie
ZMARŁ: 24 czerwiec 2000 w wieku 74 lat, Warszawa (Polska)
Filmografia
 AKTOR (30)
1989
Rififi po sześćdziesiątce
strażnik w banku
1989
Qui vivra verra... kto przeżyje zobaczy
1989
Sceny nocne
1989
Goryl, czyli ostatnie zadanie...
dyrektor gabinetu
1988
Pamięć i legenda
radiotelegrafista
1988
Chichot Pana Boga
dozorca w domu Sandry; w napisach nazwisko: Kosiorkiewicz
1988
Zakole
listonosz Sawicki
1987
Brawo mistrzu
1987
Zad wielkiego wieloryba
1987
Wielki wóz
kapitan
1986
Dwie wigilie
1986
Boczny tor
kolejarz
1986
Wcześnie urodzony
pacjent
1985
Bariery
uwodziciel
1985
Pan W.
listonosz
1985
Na wolność
starszy pan na dancingu
1985
Greta
Polak
1985
Dłużnicy śmierci
śpiewający na weselu Malarczyka
1984
Umarłem, aby żyć
woźnica wożący "Wróbla" do szpitali
1984
Alabama
1983
Fachowiec
żandarm
1983
Na odsiecz Wiedniowi
poseł
1979
Skradziona kolekcja
wiecznie pijany sąsiad Joanny
1979
Racławice. 1794
uczestnik spotkania w mieszkaniu szambelana Węgierskiego
1978
Justyna
1977
Wesołych świąt
strażnik na parkingu
1974
Wielkanoc (TV)
1972
Kwiat paproci
Roman Nowak
1968
Człowiek z M-3
robotnik na budowie bloku Piechockiego; nie występuje w czołówce
1967
Ja gorę (TV)
sługa
Opis
Polski śpiewak, aktor. Zaczynał karierę w latach 40. jako spiker w Polskim Radiu. Od 1948 występował na scenach warszawskich: Teatrze Nowej Warszawy (1949-50). Od 1955 śpiewał czołowe partie jako solista Operetki Warszawskiej (1953-81).
AK
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll