PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Lech Skolimowski

Lech Skolimowski
URODZONY: 22 marzec 1927, Warszawa
ZMARŁ: 18 luty 1980 w wieku 52 lat, Gdańsk
Filmografia
 AKTOR (8)
1974
Potop
pułkownik Mirski
1971
Seksolatki
mężczyzna w mieszkaniu znajomego Danki
1970
Prom
dyrektor stoczni
1970
Prom
dyrektor stoczni
1965
Gorąca linia
inżynier Przybora
1964
Koniec naszego świata
Henryk
1963
Pamiętnik Pani Hanki
uczestnik spotkania
1960
Krzyżacy
Chan tatarski / Herold wręczający miecze Jagielle
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll