PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Ryszard Dembiński

Ryszard Dembiński
URODZONY: 03 marzec 1934, Warszawa
ZMARŁ: 04 styczeń 1986 w wieku 51 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTOR (14)
1986
Republika nadziei
mecenas Wodniczak
1985
…Jestem przeciw
1982
Punkty za pochodzenie
dyrektor teatru
1981
Kłamczucha
profesor
1978
"Ty pójdziesz górą" - Eliza Orzeszkowa
1978
Wodne dzieci
Jock (głos)
1976
Inna
Pietrzak
1974
Zapis zbrodni
kapitan milicji
1974
Dwoje bliskich obcych ludzi
mecenas Majewski, adwokat Maćka
1969
Wino mszalne
1968
Spowiedź
dowódca
1967
Julia, Anna, Genowefa...
Krygier
1967
Koncert życzeń
1959
Kapelusz
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll