PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Andrzej F. Górz

Andrzej F. Górz
URODZONY: 19 sierpień 1953, Warszawa
ZMARŁ: 05 kwiecień 2019 w wieku 65 lat, Gdynia
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PRODUKCJA (24)
2013
Wszystko jest możliwe
Współpraca produkcyjna
2012
Przeżyjmy to jeszcze raz
Współpraca produkcyjna
2010
Kręć! Jak kochasz, to kręć! (TV)
Współpraca produkcyjna
2005
Pocztówka z Kosowa
Kierownik produkcji
2001
Bliscy a dalecy
Kierownik produkcji
1998
In articulo mortis. Alina Szapocznikow 1926-1973
Kierownik produkcji
1997
Patrz, Litwa...
Kierownik produkcji
1997
Biznesmen i kloszard
Kierownik produkcji
1997
Patrz, Litwa...
Kierownik produkcji
1995
Prałat z Mejszagoły
Kierownik produkcji
1995
Krzysztof Kieślowski: I'm so so...
Współpraca produkcyjna
1994
Teatr jest w nas
Kierownik produkcji
1993
Nie mów fałszywego świadectwa
Kierownik produkcji
1993
Nie zabijaj
Kierownik produkcji
1993
Nie kradnij...
Kierownik produkcji
1993
Nie cudzołóż
Kierownik produkcji
1993
Zawiść
Kierownik produkcji
1993
Rodzina
Kierownik produkcji
1993
W filmie nikt nie umiera
Kierownik produkcji
1988
Dwa pawie na złotych sznurkach
Kierownik produkcji
1988
Kornblumenblau
II kierownik produkcji
1987
O rany, nic się nie stało!!!
II kierownik produkcji
1986
Walczący samotnik (Stanisław Witkiewicz)
Współpraca produkcyjna
1985
Anna
Kierownik produkcji
 PION REŻYSERSKI (2)
2011
Cudze listy
Współpraca
1993
Sto lat i co dalej
Współpraca
 ZDJĘCIA (2)
1993
Magda
Mistrz oświetlenia
1993
Janek
Mistrz oświetlenia
Opis
Studiował na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego. Współtwórca filmów dokumentalnych oraz seriali telewizyjnych. M.in. takich jak "Przyjaciele" czy też "W słońcu i w deszczu".
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll