PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Adam Dzieszyński

Adam Dzieszyński
URODZONY: 28 styczeń 1929, Lwów
ZMARŁ: 21 czerwiec 2011 w wieku 82 lat, Kraków
Filmografia
 AKTOR (7)
1972
Siedem czerwonych róż czyli Benek Kwiaciarz o sobie i o innych
1971
Piżama
brat Jadwigi
1969
Sąsiedzi
1967
Sami swoi
1966
Szyfry
portier
1960
Krzyżacy
Van Krist, giermek Rotgiera
1959
Lotna
ułan
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll