PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Jacek Prosiński

Jacek Prosiński
URODZONY: 08 lipiec 1946, Łódź
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 ZDJĘCIA (105)
2001
W poszukiwaniu "Tabu"
Zdjęcia
2000
Portret artysty z nimfami w tle
Zdjęcia
2000
Niewypowiedziana wojna
Zdjęcia
1998
Pan Tadeusz, czyli matecznik
Zdjęcia
1997
Crazy Horse
Zdjęcia
1995
Redaktorzy podziemia
Zdjęcia
1994
To jest moje niebo
Zdjęcia
1994
Dziękujemy wam Polacy
Zdjęcia
1993
Jakub
Zdjęcia
1991
Halo, jestem tutaj!
Zdjęcia
1991
Dzieci wojny
Operator kamery
1990
Janka
Zdjęcia
1989
Cichociemni
Zdjęcia
1987
III podróż Jana Pawła II w Polsce. Warszawa-Kraków
Zdjęcia
1985
Kształtowanie się granicy polsko-niemieckiej w XX wieku
Zdjęcia
1985
Dom Sary (TV)
Operator kamery
1984
100-lecie polskiego ruchu robotniczego cz. III - o wyzwolenie narodowe i społeczne
Zdjęcia
1983
Tobruk - el ghazala
Zdjęcia
1983
Dziecięcy kalejdoskop muzyczny
Zdjęcia
1983
Esperalia
Zdjęcia
1983
Tobruk-El Ghazala
Zdjęcia
1982
Przed stacjonatą
Zdjęcia
1982
Inne niebezpieczeństwa
Zdjęcia
1982
Nur fur Deutsche
Zdjęcia
1982
Prawo jest prawem
Zdjęcia
1982
S.O.S. dla zatoki
Zdjęcia
1981
Erupcja
Zdjęcia
1981
Jerzy Heintze-łowca ulotnego piękna
Zdjęcia
1981
Jerzy Heintze - łowca ulotnego piękna
Zdjęcia
1981
Akcja
Zdjęcia
1981
Wielka majówka
Zdjęcia
1980
Przed odlotem
Zdjęcia
1980
Za straconą młodość
Zdjęcia
1980
Strzała
Zdjęcia
1979
Janek
Zdjęcia
1979
Róg Brzeskiej i Capri
Zdjęcia
1979
Ojcom naszym
Zdjęcia
1979
Lenino wiele lat później
Zdjęcia
1979
Wizyta Jana Pawła II w Polsce
Zdjęcia
1979
Gdyby zabrakło lotniska
Zdjęcia
1978
Przywrócony życiu
Zdjęcia
1978
Ich pamięci
Zdjęcia
1978
W biegu
Zdjęcia
1978
Antyki
Zdjęcia
1978
Polski lotnik kosmonauta
Zdjęcia
1978
Dwie sprawy Antoniego Chrosta
Zdjęcia
1978
Papa Stamm
Zdjęcia
1978
W wielkiej kosmicznej rodzinie
Zdjęcia
1978
Pałac w Otwocku Wielkim
Zdjęcia
1977
Przewrót majowy
Zdjęcia
1977
Paweł Finder
Zdjęcia
1977
List
Zdjęcia
1977
Ostatnie okrążenie
Zdjęcia
1977
Z żalu co serce rwie
Zdjęcia
1977
Polacy w rewolucji październikowej
Zdjęcia
1977
Odpowiedzialni
Zdjęcia
1977
Gra orkiestra
Zdjęcia
1977
Z tradycji przyjaźni polsko-rosyjskiej
Zdjęcia
1977
Pokonywanie obrony przeciwlotniczej
Zdjęcia
1977
Niedopałek papierosa
Zdjęcia
1977
Dąbrowszczacy
Zdjęcia
1977
Rekord świata
Zdjęcia
1976
Polski egzemplarz Biblii Gutenberga
Zdjęcia
1976
Koncert na piłę
Zdjęcia
1976
Bałtycka wachta
Zdjęcia
1975
Z podróży po Szwecji
Zdjęcia
1975
Po trzech latach
Zdjęcia
1975
Gra orkiestra wojskowa garnizonu Kraków
Zdjęcia
1975
Apel zwycięstwa
Zdjęcia
1975
Po latach trzech
Zdjęcia
1975
Szkic do portretu dowódzcy
Zdjęcia
1975
Mołdawianka
Zdjęcia
1975
By inni mogli żyć
Zdjęcia
1975
Wyspa Rembezy
Zdjęcia
1975
Loty koszące na śmigłowcach
Zdjęcia
1974
Tu jest mój dom rodzinny
Zdjęcia
1974
Stolica Szwecji - Sztokholm
Zdjęcia
1974
Ludzie dzielni są wszędzie
Zdjęcia
1974
Kochajmy się
Zdjęcia
1974
Siedem ostatnich dni
Zdjęcia
1974
Bohaterski czyn kaprala Janisza
Zdjęcia
1974
Łukasz
Zdjęcia
1974
Stolicy w darze
Zdjęcia
1973
Tak bardzo zmęczeni
Zdjęcia
1973
Być żołnierzem
Zdjęcia
1973
Co komu pisane
Zdjęcia
1973
Własny styl
Zdjęcia
1973
Był ktoś taki
Zdjęcia
1972
Pasowani
Zdjęcia
1972
Z dziejów zamku
Zdjęcia
1972
Opowieść
Zdjęcia
1972
Krzyż Grunwaldu
Zdjęcia
1972
Gdzie jest bohater?
Zdjęcia
1971
Jak na Zawiszy
Zdjęcia
1971
Póki mi żyjemy
Zdjęcia
1971
Z kręgu czarów sztuki
Zdjęcia
1971
Pielgrzymka na Jasną Górę
Zdjęcia
1971
Skarby Jasnej Góry
Zdjęcia
1971
Póki my żyjemy
Zdjęcia
1970
Do Ciebie Warszawo
Zdjęcia
1970
A ona za nim płakała
Zdjęcia
1970
Martwa natura
Zdjęcia
1969
Próby
Zdjęcia
1967
Most nad torami
Zdjęcia
1967
Imaginaria
Zdjęcia
 PION REŻYSERSKI (3)
1984
Jędrusie
Reżyser
1981
Ostatnia zmiana
Reżyser
1977
Trzej bracia N.
Współpraca
 SCENARIUSZ (1)
1981
Ostatnia zmiana
Scenariusz
Opis
Absolwent Wydziału Operatorskiego Szkoły Filmowej w Łodzi (1969). Twórca zdjęć do filmów dokumentalnych. Przez wiele lat był zawodowo związany z warszawską Wytwórnią Filmową "Czołówka".
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll