PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Mariusz Gorczyński

Mariusz Gorczyński
URODZONY: 26 marzec 1933, Warszawa
ZMARŁ: 15 grudzień 1990 w wieku 57 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTOR (17)
1990
Kapitan Conrad
1990
Jan Kiliński
oficer aresztujący Kilińskiego
1989
Goryl, czyli ostatnie zadanie...
wprowadzający Szefa do KC; nie występuje w czołówce
1988
Generał Berling
konduktor radziecki
1988
Pięć minut przed gwizdkiem
pijaczek
1987
Co to konia obchodzi?
pijaczek; nie występuje w czołówce
1986
Wcześnie urodzony
barman
1986
Dwie wigilie
barman
1985
Powrót po śmierć
posterunkowy na dworcu Warszawa Wschodnia
1984
Szaleństwa panny Ewy
mężczyzna tańczący na statku; nie występuje w czołówce
1983
Fachowiec
agent policji
1982
Wielki Szu
kelner w "Victorii"
1979
Dyrygent
skrzypek z Warszawy
1976
Motylem jestem, czyli romans czterdziestolatka
Zawilec, impresario Orskiej
1967
Poczmistrz (TV)
1957
Prawdziwy koniec wielkiej wojny
gość na przyjęciu
1956
Koniec nocy
Rysiek
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll