PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Tadeusz Teodorczyk

Tadeusz Teodorczyk
URODZONY: 12 wrzesień 1924, Zgierz
ZMARŁ: 04 kwiecień 1996 w wieku 71 lat, Zgierz
Filmografia
 AKTOR (23)
1992
Daens
Członek komitetu
1990
Leśmian
malarz
1989
300 mil do nieba
urzędnik sądowy
1989
Gorzka miłość
Kremer, Niemiec zatrudniający Oleszkiewicza w młynie
1985
Passo doble
1984
Przyspieszenie
2 role: tajniak, strażnik w więzieniu
1984
Fetysz
uczestnik zebrania komitetu osiedlowego, wcześniej
1983
Pastorale Heroica
wieśniak
1982
Gry i zabawy
1981
Cywil
1981
Vabank
służący Kramera
1980
Urodziny młodego Warszawiaka
mężczyzna pod budką z bimbrem
1979
Bezpośrednie połączenie
sanitariusz pogotowia
1978
Wśród nocnej ciszy
szyper niemieckiego kutra
1978
"Ty pójdziesz górą" - Eliza Orzeszkowa
1977
Śmierć prezydenta
poseł "Piasta"
1977
Milioner
Walczak
1976
Mgła
sołtys
1974
Strzał
chłop
1971
Gwiazda wytrwałości
żołnierz
1964
Koniec naszego świata
major
1956
Nikodem Dyzma
strażnik w Państwowym Banku Zbożowym
1951
Gromada
komendant MO
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll