PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Henryk Borowski

Henryk Borowski
URODZONY: 14 luty 1910, Płock
ZMARŁ: 13 listopad 1991 w wieku 81 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTOR (18)
1985
Jezioro Bodeńskie
Wildermayer
1972
Kaprysy Łazarza
Jacenty
1972
Wesele
Dziad
1972
Kopernik
biskup Hipolit d'Este
1970
Epilog norymberski
Ribbentrop
1968
Hrabina Cosel
Hoym
1968
Ruchome piaski
leśniczy
1968
Pożarowisko (TV)
Warecki
1967
Tortura nadziei (TV)
inkwizytor
1966
Mistrz (TV)
adwokat
1962
I ty zostaniesz Indianinem
Kubiak
1960
Krzyżacy
Zygfryd de Lowe
1959
Kamienne niebo
profesor
1958
Król Maciuś I
minister spraw wewnętrznych
1956
Pożegnanie z diabłem
1954
Trudna miłość
Bielecki
1953
Domek z kart
redaktor Marian Korbicki
1953
Autobus odjeżdża 6:20
Słaboński
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll