PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Tadeusz Białoszczyński

Tadeusz Białoszczyński
URODZONY: 25 listopad 1899, Tamanowice k. Mościska
ZMARŁ: 24 styczeń 1979 w wieku 79 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTOR (28)
1979
Panny z Wilka
wuj Wiktora
1977
Sprawa Gorgonowej
doktor Alfred Jendl
1976
Zagrożenie
sędzia
1975
Gdy królowały gwiazdy
On sam
1975
Opadły liście z drzew
profesor
1974
Ziemia obiecana
ojciec Karola
1974
Koniec wakacji
stary profesor "Parasol"
1974
Gniazdo
Geron
1971
Agent nr 1
metropolita Damaskinos
1971
Złote koło (TV)
profesor Krauswert
1970
Epilog norymberski
Keitel
1968
Ortalionowy dziadek
Aleksander
1963
Daleka jest droga
generał brytyjski
1963
Mansarda
hrabia Gasztowt
1961
Historia żółtej ciżemki
król
1959
Sygnały
profesor
1958
Król Maciuś I
premier
1958
Dwoje z wielkiej rzeki
Wiślak
1956
Trzy kobiety
Roman Obersztyn
1956
Pożegnanie z diabłem
Bartoszek
1954
Ukryty w słońcu
dyrektor szkoły
1954
Uczta Baltazara
dyrektor szkoły
1953
Domek z kart
redaktor Bruno Sztorc
1952
Młodość Chopina
Lelewel
1939
Trzy serca
lokaj Aleksander Zudra
1938
Kościuszko pod Racławicami
Tadeusz Kościuszko
1937
Dziewczęta z Nowolipek
Różycki
1936
Florian
graf von Freden
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll