PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Leonard Zajączkowski

Leonard Zajączkowski
URODZONY: 18 kwiecień 1902, Warszawa
ZMARŁ: 03 luty 1979 w wieku 76 lat, Warszawa
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 ZDJĘCIA (11)
1981
Credo
Zdjęcia
1973
Nie samym chlebem
Zdjęcia
1961
Budownictwo monolityczne w Polsce
Zdjęcia
1961
Warszawa Jerzego Zaruby
Zdjęcia
1955
Aleksander Zelwerowicz
Zdjęcia
1953
Gdańska opowieść
Zdjęcia
1952
Nad granica pokoju
Zdjęcia
1950
Mistrzowie szybkich wytopów
Zdjęcia
1950
Pokój zwycięży
Zdjęcia
1939
U kresu drogi
Fotosista
1938
Dziewczyna szuka miłości
Zdjęcia
 PION REŻYSERSKI (3)
1981
Credo
Reżyser
1973
Nie samym chlebem
Reżyser
1960
Budownictwo wielkopłytowe
Reżyser
 AKTOR (1)
1976
Człowiek z marmuru
Leonard Zajączkowski, operator Agnieszki
 SCENARIUSZ (1)
1973
Nie samym chlebem
Scenariusz
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll