PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Irena Kownas

Irena Kownas
URODZONA: 09 sierpień 1937, Wilno
Filmografia
 AKTORKA (21)
2004
Atrakcyjny pozna Panią...
Elżunia
2002
34
2000
Sieć
matka Danki
1991
Odjazd
kucharka w Domu Rencisty
1988
Obywatel Piszczyk
matka Renaty
1986
ESD
pani Lisiecka
1986
Nad Niemnem
Starzyńska, matka Jana Bohatyrowicza
1985
Na wolność
Irena Wituska, matka Uli
1983
Lata dwudzieste... lata trzydzieste
żona Fuksa
1982
Jeśli się odnajdziemy
1982
Gry i zabawy
matka Darka
1981
Karabiny
Gruba
1981
Wierne blizny
gospodyni
1981
Kłamczucha
wicedyrektorka
1981
Człowiek z żelaza
kobieta przygotowywana do programu radiowego
1980
Przed maturą
ciotka Marty
1979
Biała gorączka
1978
Płomienie
bufetowa
1976
Najlepsze w świecie
przyjaciółka matki
1974
Łukasz
1963
Dwa żebra Adama
Gospodyni księdza Makowskiego
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll