PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Wojciech Duryasz

Wojciech Duryasz
URODZONY: 23 kwiecień 1940, Stanisławów
Filmografia
 AKTOR (25)
2016
Angry Birds Film
Sędzia Prężydziób (polski dubbing)
2012
Jack pogromca olbrzymów
Król (polski dubbing)
2011
Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II
Albus Dumbledore (polski dubbing)
2007
Generał polskich nadziei... Władysław Anders 1892 - 1970
Józef Stalin
2007
Generał polskich nadziei... Władysław Anders 1892 - 1970
Józef Stalin
2005
Harry Potter i Czara Ognia
Dumbledore (polska wersja językowa) (głos)
2004
Vinci
Kreft
2004
Wszystko co nasze...
Ryszard Kaczorowski
2002
Chopin. Pragnienie miłości
Franciszek Buloz, wydawca George Sand
2002
Wielki powrót
Narrator (polska wersja jezykowa) (głos)
2001
Harry Potter i Kamień Filozoficzny
Albus Dumbledore (głos)
1999
Prawo ojca
mecenas
1995
Młode wilki
Dyrektor banku
1985
Starzy znajomi
kapitan MO
1985
Greta
Tadeusz w teraźniejszości
1983
Na odsiecz Wiedniowi
Rafał Leszczyński, marszałek sejmu
1981
Alicja
1978
Sekret Enigmy
mechanik Fokczyński
1978
Proszę słonia
1967
Pchła szachrajka
(głos)
1964
Beata
Jacek
1964
Rachunek sumienia
Koral
1964
Pingwin
Adaś
1963
Liczę na wasze grzechy
1963
Mój drugi ożenek
Staszek
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll