PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Adam Mikołajewski

Adam Mikołajewski
URODZONY: 24 grudzień 1899, Radomsko
ZMARŁ: 27 grudzień 1952 w wieku 53 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTOR (6)
1953
Przygoda na Mariensztacie
Leon Ciepielewski
1951
Pierwsze dni
Niedziela
1950
Pierwszy start
jego wuj
1949
Dom na pustkowiu
konspirator
1947
Jasne Łany
Dziewoń
1946
W chłopskie ręce
chłop
 PION REŻYSERSKI (1)
1973
Komisurotomia mitralna sposobem zamkniętym
Reżyser
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll