PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Spas Christow

Spas Christow
URODZONY: 08 luty 1944, Burgas
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 DŹWIĘK (79)
2008
Co w bagażu?
Operator nagrania muzyki
1999
Cisza, ciemność
Dźwięk
1999
O świcie i przed zmierzchem
Dźwięk
1999
Chełmska 21
Dźwięk
1996
Już nie lękam się nic
Dźwięk
1995
Był sobie mur
Dźwięk
1995
Dziennik pisany pod wulkanem
Dźwięk
1994
Na Hożej, Jasnej i Słonecznej...
Dźwięk
1993
Strażniczka hetmańskiego grobu
Dźwięk
1993
Żnin - Paryż - Wenecja, czyli sceny z życia prowincji
Dźwięk
1993
Trwoga
Dźwięk
1993
Lwowskie wesele
Dźwięk
1993
Walery. Portret entuzjasty
Dźwięk
1993
Okruchy z ulicy Żelaznej i okolicy (październik 93)
Dźwięk
1992
Płyniemy
Dźwięk
1990
Widmo
Dźwięk
1989
Okrągły stół. Polska ewolucja 1989 roku
Dźwięk
1989
Twój brat
Dźwięk
1988
Reportaż z siedmiu dziesięcioleci
Dźwięk
1988
Transsex
Dźwięk
1988
Sukces krzepi, czyli z Melchiorem Wańkowiczem w COP-ie
Dźwięk
1988
Toast
Dźwięk
1988
Sołtys z Wąchocka czyli jak ponownie wygrać wybory
Dźwięk
1988
Brzytwa
Dźwięk
1987
Smak ziemi
Dźwięk
1987
Urszula i Leszek. Rozmowy rodzinne
Dźwięk
1986
Czas nadziei
Dźwięk
1985
203 sprawiedliwych
Dźwięk
1985
Podróż do Witkacji
Dźwięk
1985
PINOKIO PIOTRUSIA PANA
Dźwięk
1985
Amerykanin
Montażysta dźwięku
1984
Godność
Dźwięk
1984
Poczta przetrwania
Dźwięk
1983
Z pamięci
Dźwięk
1983
Dunikowski
Dźwięk
1983
Każdy wie kto za kim stoi
Dźwięk
1982
Magda i Paweł
Dźwięk
1982
Małe mieszkanko
Dźwięk
1981
Teraz
Dźwięk
1980
Z węgla i wody
Dźwięk
1980
Kara
Dźwięk
1980
Z ziemi
Dźwięk
1980
Bileterka
Dźwięk
1980
Skupisko
Dźwięk
1980
Gospodarstwo II
Dźwięk
1979
Co z Ciebie wyrośnie?
Dźwięk
1979
Gospodarstwo
Dźwięk
1979
Dębowa kłoda
Dźwięk
1979
Zamość miasto otwarte
Opracowanie dźwięku
1979
Przyjaźń na co dzień
Montażysta dźwięku
1978
Namysłowski
Dźwięk
1978
Na anioł chłopski
Dźwięk
1978
Gwiazda pomyślności
Dźwięk
1977
Hi Hi
Dźwięk
1977
Szansa dla młodych
Dźwięk
1977
Labirynt
Dźwięk
1977
Zegarek
Dźwięk
1977
Profesor
Dźwięk
1977
Jednolity system budowy z betonu
Dźwięk
1977
Wiatr jest silniejszy
Dźwięk
1977
Plamy na słońcu
Dźwięk
1976
Złote ręce
Dźwięk
1976
Praca
Dźwięk
1976
Brygada majstra Mortala
Dźwięk
1976
Wieczór autorski
Dźwięk
1976
Płocka petrochemia
Dźwięk
1976
Mój smog
Dźwięk
1976
Rozalia i Wojciech Grzegorczykowie poeci ludowi w jesieni życia
Dźwięk
1976
Odwiedziny
Dźwięk
1975
Taki pejzaż
Dźwięk
1975
Kolekcjoner
Dźwięk
1975
Warszawa, miasto które nie zgodziło się umrzeć
Dźwięk
1975
Do dnia
Dźwięk
1975
Życiorys
Dźwięk
1975
W Bielinach
Opracowanie dźwięku
1974
Miejsce nieustalone
Dźwięk
1974
Kwiaty polskie
Operator dźwięku
1973
Nietolerancja 73
Dźwięk
1973
Ze wsi
Dźwięk
 PION REŻYSERSKI (4)
1998
Czas trwania
Współpraca
1987
Dwie, trzy sekundy...
Współpraca
1978
Nawet w niedzielę
Współpraca
1977
Tu Polska
Współpraca
Opis
Absolwent Wydziału Reżyserii Dźwięku Państwowej Wyższej Szkoły Muzycznej w Warszawie (1973). Autor dźwięku bądź opracowania dźwięku do wielu filmów dokumentalnych. Wyróżniony Srebrnym Medalem "Zasłużony Kulturze Gloria Artis" (2010).
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll