PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Andrzej Żabicki

Andrzej Żabicki
URODZONY: 15 grudzień 1948, Łódź
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 DŹWIĘK (131)
2009
Galerianki
Dźwięk
2008
Niezawodny system
Dźwięk
2008
My cichociemni. Głosy żyjących
Dźwięk
2008
Źródło
Dźwięk
2007
Sambatra znaczy szczęśliwy
Dźwięk
2007
Dzieci dwojga rodziców
Dźwięk
2007
Moje wybory
Dźwięk
2007
Moja wielka rodzina
Dźwięk
2006
Czeka na nas świat
Dźwięk
2006
Teraz wtedy
Dźwięk
2006
Najważniejsze to kochać...
Dźwięk
2006
Miłość była jego siłą...
Dźwięk
2006
Kto ratuje jedno życie...
Dźwięk
2006
Nasi sąsiedzi...
Dźwięk
2005
...Na bezdrożach tożsamości. Chaco
Dźwięk
2005
Iluminator
Dźwięk
2004
Do potomnego
Dźwięk
2004
Ćma
Dźwięk
2003
Żołnierz Kościoła
Dźwięk
2001
List
Dźwięk
2001
Męska sprawa
Dźwięk
2000
Daleko od okna
Dźwięk
2000
Młoda Polska
Dźwięk
1998
Historia kina w Popielawach
Dźwięk
1996
Odwiedź mnie we śnie
Dźwięk
1996
Ślad
Dźwięk
1995
Drzewa
Dźwięk
1995
Moja archeologia
Dźwięk
1994
Stan nieważkości
Dźwięk
1993
Przypadek Pekosińskiego
Dźwięk
1993
Odejście
Dźwięk
1992
Leszek Kołakowski
Dźwięk
1992
Owoce ziemi czarnej
Dźwięk
1991
Usłyszcie mój krzyk
Dźwięk
1991
Historia Cyganki
Dźwięk
1990
Teatr tańca według Hanuszkiewicza
Dźwięk
1990
Gra w zielone
Dźwięk
1990
Powtórka z zoologii
Dźwięk
1989
Wspomnij mnie
Dźwięk
1988
Biografia
Dźwięk
1988
Dzień zmarłych dzień żywych
Dźwięk
1988
Generał
Dźwięk
1988
Inclyta Natio Polona
Dźwięk
1988
Incognito
Dźwięk
1988
Królewski dar
Dźwięk
1988
Litymbrjon
Dźwięk
1988
Nad Odrą
Dźwięk
1988
Operacja Bieszczady
Dźwięk
1988
Portretowanie Polaka w stanie wojennym
Dźwięk
1988
Powołany przez pomyłkę
Dźwięk
1988
Robert Satanowski - kartka z życiorysu artysty
Dźwięk
1988
Skamieniały czas
Dźwięk
1988
Styl zakopiański. Geneza i znaczenie
Dźwięk
1988
Syn gubernatora
Dźwięk
1988
Wakacje w mieście
Dźwięk
1988
Aztekowie
Dźwięk
1988
Walerek
Dźwięk
1987
Sąsiedzi
Dźwięk
1987
Twarze
Dźwięk
1987
W lustrze
Dźwięk
1987
Poza muzyką
Dźwięk
1987
Nie było lata
Dźwięk
1987
Polska Nike
Dźwięk
1987
Ślady
Dźwięk
1987
Przeżyć
Dźwięk
1987
Po co szperam, te historyczne materiały zbieram?
Dźwięk
1987
Mr Tański
Dźwięk
1986
Formiści polscy
Dźwięk
1986
Katastrofa
Dźwięk
1986
Rzeźba
Dźwięk
1986
Szare Szeregi
Dźwięk
1986
Oratorium wigilijne
Dźwięk
1985
Gazeta polskiej Warmii
Dźwięk
1985
Gimnazujm
Dźwięk
1985
Jalu Kurek
Dźwięk
1985
Ślepiec jaskiniowy
Dźwięk
1985
Maciej Prus. Zrozumieć "Dziady"
Dźwięk
1985
Wyrazić siebie
Dźwięk
1984
Artura Grottgera opowieść o powstaniu styczniowym
Dźwięk
1984
Bieszczadzkie ikony
Dźwięk
1984
Bolesław Limanowski
Dźwięk
1984
Cygańskie pieśni Papuszy
Dźwięk
1984
Konsulat
Dźwięk
1984
Lekcja polskiego
Dźwięk
1984
Pociąg
Dźwięk
1984
Tworzywo filmowe
Dźwięk
1984
Wezwanie
Dźwięk
1984
Żywot człowieka zniemczonego
Dźwięk
1984
Tańce polskie
Dźwięk
1984
Niedaleko Babimostu
Dźwięk
1983
Eu-Thanatos
Dźwięk
1983
Kometa Halleya
Dźwięk
1983
Kryształy życia
Dźwięk
1983
Moje rzeźby tańczą za mnie
Dźwięk
1983
Największy pająk świata
Dźwięk
1983
Zrozumieć strukturę
Dźwięk
1983
Oko w oko
Dźwięk
1982
Bazyliszek
Dźwięk
1982
Ciekłe kryształy
Dźwięk
1982
Kiedy Polska mi na myśl staje
Dźwięk
1982
Kwiaty morza - ukwiały
Dźwięk
1982
Małże
Dźwięk
1982
Musze ślimaków
Dźwięk
1982
Orkiestra
Dźwięk
1982
Pociąg do Olsztyna
Dźwięk
1982
Pole bitewne
Dźwięk
1982
Sens życia
Dźwięk
1982
Smak czekolady
Dźwięk
1982
Sploty
Dźwięk
1982
Taniec skrzydlicy
Dźwięk
1982
W cudzej skorupie
Dźwięk
1982
Wierna
Dźwięk
1982
Żółwie i żółwiaki
Dźwięk
1982
Kiedy Polska mi na myśli staje
Dźwięk
1982
Orkiestra
Dźwięk
1981
Kapela oświęcimska
Dźwięk
1981
Manggha (Feliks Jasieński)
Dźwięk
1981
Mazur
Dźwięk
1981
Odnowa: Łódź, październik 80.
Dźwięk
1981
Ja
Dźwięk
1980
Autoportret
Dźwięk
1980
ONC
Dźwięk
1980
We dwoje
Dźwięk
1980
Tylko tyle
Dźwięk
1979
Jego wysokość
Dźwięk
1979
Ssaki
Dźwięk
1979
Okno
Dźwięk
1979
Mysz
Dźwięk
1979
Kanon czyli... zasadnicze zasady konieczności gry kolektywnej na instrumentach dętych
Dźwięk
1978
BHP w gospodarstwie rolnym
Dźwięk
1977
Bieszczady
Dźwięk
 PION REŻYSERSKI (3)
1987
Pamiętnik wieku
Współpraca
1983
Doktor nauk
Współpraca
1981
Tatrzański świat Tadeusza Kulisiewicza
Współpraca
Opis
Pracuje zarówno przy filmach fabularnych, dokumentalnych oraz animowanych, jaki i przy realizacji spektakli telewizyjnych. M.in. takich jak "My Cichociemni. Głosy żyjących" czy "System".
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll