PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Adolf Chronicki

Adolf Chronicki
URODZONY: 05 maj 1912, Laskowce (k. Tarnopola)
Filmografia
 AKTOR (20)
1984
Sprawa osobista
szatniarz w szpitalu
1981
Rdza
1979
Tirolinka
1978
Azyl
Kozłowski; nie występuje w czołówce
1976
Za rok, za dzień, za chwilę
Kornobis
1975
Partita na instrument drewniany
pułkownik
1971
Kardiogram
dyrektor szkoły
1969
Sąsiedzi
Jóźwiak, instruktor LOPP
1965
Niekochana
major
1963
Ostatni kurs
dyrektor Burycz
1961
Ogniomistrz Kaleń
Kotlak
1959
Sygnały
strażnik
1958
Dezerter
oficer SS
1958
Popiół i diament
Podgórski, asystent Szczuki
1958
Krzyż walecznych
Ołdak, nowela III
1957
Pętla
1956
Cień
major Karbowski
1954
Niedaleko Warszawy
porucznik UB
1953
Celuloza
porucznik Gedroniec
1946
W chłopskie ręce
milicjant
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll